Slika nije pronađena

Učenica 1. razreda Ekonomske škole u Splitu kažnjena je ukorom zbog tučnjave s učenicom 2. razreda Prometne škole, koju je svega stotinjak metara od sjedišta splitske policije promatralo više od stotinu učenika nekoliko splitskih srednjih škola.

 

Školski odbor tražio strožu mjeru zbog narušavanja ugleda škole

Ukor izriče Razredno vijeće sastavljeno od nastavnika koji predaju učenici. Zanimljivo je, međutim, da je Školski odbor Ekonomske škole tražio od Razrednog vijeća da poništi tu svoju odluku i da se učenici zbog narušavanja ugleda škole izrekne stroža mjera, opomena pred isključenje za koju je nadležno Nastavničko vijeće sastavljeno od nastavnika škole, doznaje Index.

Razredno vijeće odbilo je to napraviti. Kako neslužbeno doznajemo, ravnateljica škole Neda Bartulin sazvala je sastanak vijeća za sljedeći tjedan, i to nakon što su informacije o kažnjavanju učenice dospjele u medije. Ravnateljica nije htjela ništa komentirati, tek je navela da su učinili sve što zakon predviđa u ovakvim situacijama.

Druga učenica bez sankcija

Kako neslužbeno doznaje Index, u Srednjoj prometnoj nisu ni razmišljali o sankcijama protiv svoje učenice, i to zbog toga što se incident nije dogodio u školi. Umjesto odgojne mjere, aktivirali su stručan tim za rad s nastavnicima i učenicima kako bi se prevladale posljedice događaja i prevenirale slične situacije.

I za kraj pitanje za vas...

Škola nasilje tučnjava učenice

Još vijesti