Slika nije pronađena

Nasilje među vršnjacima u osnovnim i srednjim školama sve je češća tema, a napadi učenika jednih na druge nisu ništa neobično. Pa ipak, ono što se dogodilo jučer svejedno će vas šokirati.

U Ekonomsko – birotehničkoj i trgovačkoj školi u Zadru jučer se za vrijeme nastave odigrala uznemirujuća situacija - jedan je učenik prvoga razreda srednje škole užarenim  predmetom u obliku slova 'U' opekao i doslovno žigosao jednu školsku kolegicu i jednog kolegu. I to za vrijeme trajanja nastave, izvještava zadarskilist.hr.

15-godišnja djevojka koja se našla kao žrtva u ovoj priči ispričala je kako se to dogodilo: 'Taj učenik je sjedio iza mene u klupi u razredu te mi je nekakvim  vrućim predmetom pritisnuo desnu ruku i napravio mi opekotinu u obliku slova 'U'. Imam još jednu opekotinu na ruci jer me opekao više  puta, te je isto tako opekao još jednog dečka koji je sjedio do mene u klupi. Nakon što me opekao rekao mi je "Sad imaš tetovažu i možeš se hvaliti da si ustaša.'


Jedna od cura iz razreda joj je čak i zaprijetila da o svemu mora šutjeti: 'Isprva nisam smjela reći profesorici što se dogodilo jer mi je jedna  cura iz razreda zaprijetila da će me ozlijediti i objesiti ako ikome kažem  jer se to radi drukerima. No kad smo došli na sat tjelesnog odgoja, tamo sam bila u odjeći kratkih rukava i profesorica je primijetila kako imam  opekotinu na ruci te me upitala što je bilo. Tada sam rekla što se dogodilo te nas je sve skupa poslala kod pedagoginje koja mi je namazala ruku i nazvala razrednicu.', ispričala je za Zadarski list ova 15-godišnja učenica.

Škola nije pozvala ni policiju ni Hitnu pomoć nakon što su bili upoznati s incidentom, a nakon što je učenica na kraju ipak posjetila liječnicu, rečeno joj je kako će joj trag ostati zauvijek na koži. A zašto? Sve zato što je jednom učeniku bilo dosadno i to mu je bila zezancija. Što je dečko koji joj je to učinio naveo kao razlog svog postupka.

via GIPHY


Ravnatelj škole Jozo Dragić ima malo drugačiji i blaži pogled na sve: 'Žao mi je zbog ovoga što se dogodilo. Oni su se izmirili jer to nije bio  tako velik incident. Nakon događaja nismo odmah zvali policiju jer su se učenici već u jutarnjim satima, neposredno nakon događaja, izmirili. Također, na sastanku s roditeljima su opet svi iznijeli svoju priču, a učenik  koji je to učinio se ispričao. Situacija se smirila te su svi rekli kako će doći na nastavu. Ovo je velika škola, a zadnjih godina imamo jako puno učenika koji  se školuju po posebnom programu i incidenti se događaju. Odmah za četvrtak sam sazvao razredno vijeće na kojem ćemo odlučiti o pedagoškim mjerama prema učeniku, odnosno o sankcijama koje prema pravilniku slijede za ovakvo ponašanje, a to bi moglo čak biti i ukor pred isključenje ', njegova je strana priče.

Foto: Shutterstock/ Zadarski list - Arif Sitnica / Giphy

M.T. / Izvor

Pogledajte još:

Užas u gimnaziji – profesor čekićem mlatio ravnateljicu i pedagoginju škole, obje teško ozlijeđene

[ijasamfranjo] Nastavnica na nasilje odgovara nasiljem: 'Iskopajte imena delinkvenata i njihovih roditelja, dosta je ološa'

Ne tuku samo učenici – za nasilje su prijavljene i dvije nastavnice koje su sustavno maltretirale učenike

Škola Incident nasilje tinejdžer

Još vijesti