Slika nije pronađena

EU je shvatila da ne učimo samo u učionicama, već da vrijedno znanje možemo steći i putujući, jer tako otkrivamo kulture i tradicije zemalja koje nam se možda čine daleke na prvi pogled. Kako bismo bolje mogli upoznati naše europske prijatelje, Europska komisija nam je ponudila nešto što se ne odbija – besplatno putovanje!

U lipnju 2018. godine Komisija će izabrati do 15.000 mladih entuzijastičnih ljudi koji će dobiti mogućnost da besplatno putuju Europom! Radi se o InterRail karti koja će vrijediti 30 dana i uz koju će odabrani sretnici moći posjetiti do četiri zemlje, samostalno ili putujući u grupi. Vrijedit će, osim za vlak, i za alternativne mogućnosti prijevoza poput autobusa, trajekta ili čak aviona ako ne postoji drugi način dolaska.

Jedino što trebaš napraviti, ako ti ovo zvuči primamljivo, je prijaviti se! Btw. Uopće ne znamo tko bi ovu ponudu odbio...

via GIPHY


Da stvar bude bolja, 2018. je  Europska godina kulturne baštine, što znači da će se tijekom cijele godine odvijati hrpa cool evenata čiji je cilj slaviti raznolikost, a mladi putoholičari će dobiti priliku da u njima sudjeluju.

Ako smo te do sada već uvjerili da se prijaviš (a imaš 18 godina u trenutku prijave i državljanstvo jedne od država EU) na putovanje života, prati Europski portal za mlade – European Youth Portal Više informacija bit će objavljeno tijekom svibnja u rubrici 'travelling', a prijavu će biti moguće podnijeti tijekom lipnja u periodu od dva tjedna.


Još jednu stvar moraš imati na umu – Komisija pokriva samo troškove prijevoza! Troškove smještaja, hrane, džeparac i ostale stvari ćeš ipak morati pokriti sam/a... Naš prijedlog je da starce počneš žicati već sada da ti omoguće da iskoristiš ovu priliku – probaj s ovim puppy faceom.

via GIPHY


Foto: Giphy/Pexels/Shutterstock

M.Z.

Provjeri još...

Putovanje s najboljom prijateljicom uvijek je dobra ideja – evo zašto

Kroz putovanja učimo i ulažemo u sebe - koja je sljedeća destinacija?

Tražiš ljetni posao? Ovo bi mogla biti savršena prilika za tebe

putovanje Europa besplatno eu

Još vijesti