Slika nije pronađena
Ako si punoljetan/a i voliš putovati, onda je ovo prava stvar za tebe. Donosimo ti vijest koja će te sigurno razveseliti, a možda ti priuštiti putovanje iz snova.

via GIPHY


Kako donosi DNEVNIK.hr, nakon uspješnog prvog kruga inicijative DiscoverEU, Europska komisija 29. studenoga pokreće drugi krug prijava za putne karte. Svi koji imaju 18 godina (ili više), moći će putovati Europom, i to POTPUNO BESPLATNO. Da, dobro si pročitao/la. Svi koji se prijave i zahtjev im bude odobren, dobit će besplatne putne karte kojima će moći putovati po cijeloj Europskoj uniji.
'Kad navršite 18 godina, to je veliki korak u odraslu dob. Želimo poduprijeti mlade Europljane u poduzimanju ovog koraka na način da im damo priliku da upoznaju nevjerojatna kulturna nasljeđa kontinenta, da upoznaju i uče od drugih ljudi te da shvate da je više toga što nas povezuje nego što nas dijeli', kaže povjerenik za obrazovanje, kulturu, mlade i sport Tibor Navracsics.


U prvom krugu ove zanimljive inicijative više od 15 tisuća 18-godišnjaka iz Europe dobilo je priliku putovati Europskom unijom. Kako donosi DNEVNIK.hr, najviše prijavljenih bilo je iz Njemačke.

Za besplatne putne karte mogu se prijaviti svi oni koji će 31. prosinca ove godine imati navršenih 18 godina i planirati putovanje u razdoblju od 15. travnja do 31. listopada 2019., koje može trajati najviše 30 dana.

Sretnici kojima ovo putovanje bude odobreno, imat će priliku upoznati se s raznolikošću i kulturnim bogatstvima različitih zemalja EU. Prijavi se i ti, sretno!

Foto: Unsplash/Giphy

D.Š.

Pročitaj još:

Putuje ti se, a nemaš para? EU poklanja besplatno putovanje Europom, samo se trebaš prijaviti!

Loša strana putovanja – četiri radnje koje će vožnju učiniti kraćom i manje dosadnom

Kroz putovanja učimo i ulažemo u sebe - koja je sljedeća destinacija?

putovanje eu zanimljivosti

Još vijesti