Slika nije pronađena

Na hodniku Gimnazije Fran Galović odjeknuo je pucanj, nakon čega se ravnatelj Vjekoslav Robotić 'složio' preko obližnje klupe, a na prsima mu se širio trag 'krvi'.

>> Provjeri još... Državna matura: imaju li svi srednjoškolci iste šanse?

Nakon početnog šoka i nevjerice među prisutnima, stigli su 'policajci' i 'inspektori', osigurali mjesto događaja te započeli s izuzimanjem dokaznog materijala. Ravnatelja su potom odnijeli, a prikupljeno analizirali u priručnom CSI laboratoriju, kako bi otkrili počinitelja piše epodravina.hr

Ovo je samo jedna od pedesetak aktivnosti koju su u povodu Dana otvorenih vrata i proslave 110. obljetnice Gimnazije Fran Galović u Koprivnici, za javnost u prostorijama škole pripremili učenici i profesori. Svaka grupa učenika pripremila je poseban program iz predmetnog područja, kojim su ne samo predstavili naučeno u proteklih godinu dana, već u sve aktivno uključili i građane. Tako ste, primjerice, mogli izmjeriti visinu i težinu, razinu šećera u krvi i krvni tlak, u mračnoj komori vidjeti bakterije koje svijetle, proučiti ručno rađeni vez napravljen po matematičkoj formuli ili nazočiti sportskim nadmetanjima u odbojci, nogometu i badmintonu.


Prošla godina bila je najuspješnija u povijesti Gimnazije: najbolji su u Hrvatskoj po broju plasiranih učenika i mentora na državna natjecanja, a u državnoj maturi su među 10 posto najboljih.

'Rezultati koje Gimnazija postiže posebno su vidljivi nakon preseljenja škole u ovu novu zgradu, čime je dislokacija opravdana, jer pozitivno djeluje na generacije koje ovdje stječu znanja. Koprivničko-kriežvačka županija i dalje će podržavati sve aktivnosti koje škola poduzima u nadi da će njezini učenici kasnije ostati davati svoj doprinos na njenom području' rekla je pročelnica Branka Cuki, izaslanica župana Korena, koja je sa suradnicima obišla događanja.

Cijeli članak pročitajte ovdje.

Foto/Izvor: epodravina.hr
I.N.

Pročitajte još:

Ravnatelj, učitelji i učenici obrijali glavu u znak podrške učenici oboljeloj od raka

Maturanti ravnatelju priredili iznenađenje – ovo je najljepša spačka ikad

Turbofolk koncert u školi: Sandra Afrika nastupa u srednjoj školi u Krapini

gimnazija koprivnica igrokaz

Još vijesti