Plakati u Karlovcu

Učenici iz Gimnazije Karlovac osmislili su kampanju u suradnji s Hrabrim telefonom jer žele podići svijest o jednom itekako velikom problemu u vlastitoj generaciji – vršnjačkom nasilju.

U Karlovcu su se na nekoliko lokacija pojavili misteriozni plakati na kojima samo piše „Netko drugi će“. Kada se pojave plakati s porukom, a ljudima nije jasno o čemu se radi, o njima se počne i pričati. To je efekt koji su htjeli i učenici Gimnazije Karlovac. Čujemo priče o vršnjačkom nasilju među učenicima u školama, a najčešća je reakcija na njih i dalje je ignoriranje. Ovi učenici žele potaknuti druge mlade, ali i one starije, da to nije način na koji se reagira ako se nasilje događa pred tobom. Psihologinja i pedagoginja Gimnazije Karlovac od početka školske godine imaju suradnju s Hrabrim telefonom, a sada su uključili i učenike. 3.C i 3.F razred osmislili su tako kampanju pod nazivom „Ne ignoriraj, reagiraj“. Kampanja je usmjerena na promatrače vršnjačkog nasilja i njen je cilj podizanje svijesti o važnosti reagiranja i educiranja mladim o načinima što uopće napraviti u takvoj situaciji.

Kampanja traje do 17. studenog, a za sada su postavili tri plakata u Karlovcu. Ako skeniraš QR kod koji se nalazi na njima, on će te odvesti na njihovu službenu stranicu, gdje možeš saznati više o samoj kampanji i vidjeti video koji su za nju snimili. Nažalost prečesto možemo čitati grozne priče o vršnjačkom nasilju koje se događa baš tu kod nas, u Hrvatskoj, ne negdje drugdje. Bilo da se radi o nasilju u školi ili izvanškolskom okruženju, bitno je da mladi znaju kako reagirati i što tada mogu napraviti, a da ne ugroze sebe i vlastitu sigurnost. Jedina opcija koja nije u redu je ignoriranje, što i oni sami naglašavaju ovim plakatima.

stop nasilju ne ignoriraj reagiraj Karlovac gimnazija Učenici Vršnjačko nasilje misteriozni plakati

Još vijesti