Slika nije pronađena

Običaj je da se maturanti na kraju školske godine maskiraju ili nose samo majice sa šaljivim natpisima, kako gdje u Hrvatskoj, svaki grad ima svoja pravila. Ali svima je zajedničko da neka posebna odjeća mora biti uključena. Zbog toga su sada ovi maturanti upali u probleme.

Maturanti uskoro završavaju svoju školsku godinu, a slavlja su već krenula. Sve njih čeka Norijada sljedeći tjedan, ali prije toga, još ipak imaju par dana škole. Obično te zadnje dane maturanti provode u zabavi s ostatkom razreda – i u školu dolaze u maskama ili majicama s natpisima. Ovi su maturanti iz Koprivnice došli tako u svojim kostimima za kraj godine, a ravnatelj ih je potjerao s nastave, piše Epodravina. Radi se o maturantima elektrotehničkog smjera Obrtničke škole Koprivnica. Prije nego što pomisliš da su krivi kostimi jer su bezobrazni ili uvredljivi, nisu, bili su samo u havajskom izdanju.

'Danas smo na nastavu došli kao i svakog dana, ali obučeni kao maturanti u kostimima. Nakon prvog sata imali smo uobičajenu petominutnu pauzu na kojoj smo izašli na hodnik, a ravnatelj Martić nas je opomenuo da ne smijemo dolaziti obučeni kao maturanti u četvrtak, već da kostime možemo nositi tek od petka. Rekao nam je da više nismo obavezni dolaziti na nastavu te da ćemo dobiti šest neopravdanih sati.', ispričali su maturanti za Epodravinu. Jedan je maturant dodao i da to nije prvi put da su imali probleme zbog odjeće za kraj godine: 'Probleme smo imali već jučer, kada nas je profesorica Vesna Rončević-Perić upozorila na neprikladnu glazbu i odjeću. Nama je jasno da je službeni početak norijade zakazan za sutra, ali stvarno ne vidimo nikakve probleme u tome što smo se obukli u kostime dan ranije'.

A što na to sve kaže ravnatelj? On je objasnio da se taj razred nije pridržavao kućnog reda Obrtničke škole Koprivnica i da su zbog toga morali napustiti nastavu, kao što bi to morao i svatko drugi tko ne poštuje pravila. Maturanti se službeno mogu maskirati od danas 20. svibnja, a ovi su uranili par dan i tu je nastao problem. Što misliš, jesu li stvarno zaslužili ovakve sankcije ili im je ravnatelj trebao popustiti jer je ipak kraj školske godine i nisu napravili ništa loše.

Jesu li ovi maturanti zaslužili sankcije?

Ukupno glasova:

Norijada je ove godine 25. svibnja, sljedeći tjedan, kada se spremaju velike proslave!

maturanti Kraj školske godine norijada Sankcije koprivnica

Još vijesti