Slika nije pronađena

Tokom svog govora pred studentima koji su se okupili u školi Wilson na drugoj godišnjoj gay paradi “Pride Day” ove srijede, ravnatelj Pete Cahall je priznao da je i on gay. Njegovu izjavu popratili su ogromnim pljeskom, prenosi The Washington Post.

Cahall je zahvalio svojim učenicima jer su ga nadahnuli da ‘izađe iz ormara’ i prizna svima da je homoseksualac. “Želim to reći po prvi puta javno jer zbog vašeg vodstva, brige i podrške mogu reći da sam ponosni gej muškarac koji je također i ravnatelj srednje škole Wilson.

Učenici koji su prisustvovali događaju klicali su od veselja kad je Cahall ovo izrekao, a neki su ga čak i grlili.

Gradonačelnik Gray i vijećnik Catania čestitali su ravnatelju putem Twittera i poručili da se ponose njime te da ima njihovu potpunu podršku.

Svi učenici ove srednje škole pljeskali su i odobravali ovaj govor i ravnateljevo priznanje.

Stajao sam u sjeni, ali danas sam oslobođan i mogu biti ono što doista jesam bez straha od odmazde i posljedica. Osjećam se sigurno i želim da se i moje osoblje i svi moji učenici osjećaju jednako”, rekao je ravnatelj Cahall.

Što vi mislite o ovom javnom priznanju ravnatelje srednje škole Wilson? Možete li zamisliti da se nešto slično dogodi ovdje?

L.B./izvor: The Washington Post

foto: Twitter

Gay pride ravnatelj priznanje

Još vijesti