Slika nije pronađena

Bio je posljednji dan škole. Otac je, prolazeći pored sinovljeve sobe, primijetio da je soba sređena, čak je i krevet namješten.

Izgledalo je kao da je pokupio sve svoje stvari i otišao. Sumnja oca se pojačala kada je primijetio pismo na praznom radnom stolu. Prepoznao je rukopis sina: 'Za tatu'. Drhtećim rukama, muškarac je otvorio kuvertu i počeo da čita.

'Dragi tata,

Moram te obavijestiti da sam morao napustiti kuću. Nisam vam rekao, jer sam znao da ćete ti i mama napraviti skandal. Otišao sam zajedno sa svojom djevojkom. Ja je puno volim. Ali, znao sam da vi nećete odobriti naš odnos zbog njenog načina života i zbog toga što je dosta starija od mene. Ali stvar nije samo u mojim osjećanjima. Ona je trudna.

Njeno ime je Sara. Ona je uvjerena da ćemo biti sretni zajedno. Ona ima svoju vikendicu u šumi i gomilu drva, što će nam biti dovoljno za cijelu zimu. Mi planiramo imati puno djece.

Sara mi je otvorila oči da  marihuana u stvari nije baš tako štetna. Mi je planiramo uzgajati i prodavati drugima, tako da imamo dovoljno novca za kokain, a on je također bezopasan u umjerenim količinama. U međuvremenu, mi ćemo se moliti da bude pronađen lijek za AIDS, zato što treba izliječiti Saru, jer ona to zaslužuje.

Ne brini tata, već sam odrastao, sa svojih 15 godina u stanju sam brinuti o sebi. Jednog dana doći ćemo kod vas u goste da upoznate svoje unuke.

Volim te, tvoj sin.

P.S. Tata, sve sam ovo izmislio. Kod prijatelja sam. Samo sam htio podsjetiti  da postoje i gore stvari od loših ocjena u knjižici (ona je u kuhinji na stolu). Pozovi me, kada budeš spreman da se mogu variti kući. Volim vas!'

Što kažete na pismo ovog školarca?

Foto/Izvor: studomat.ba
I.N.

Pročitajte još:

Dečko ju ostavio, a ona napisala pismo njegovoj novoj djevojci – evo što joj je rekla

Pismo koje svaka djevojka mora pročitati: 'Danas si jako lijepa'

Mami prisjelo ponašanje 13-godišnjeg sina pa mu napisala urnebesno pismo

Pismo tinejdžer Otac

Još vijesti