Slika nije pronađena

Njenog imena malo tko se sjeća, no prije godinu dana našlo se na većini portala, časopisa i novina.

Justin Sacco napisala je politički nekorektan Tweet koji je njen život pretvorio u pakao. 'Idem u Afriku. Nadam se da se neću zaraziti AIDS-om. Šalim se. Bjelkinja sam' napisala je na svom Twitteru prije nego je poletjela prema Cape Town-u. Kada je sletjela na aerodrom, saznala je da je njena objava postala viralna zahvaljujući novinaru Samu Biddleu koji ju je 'prošerao' s hrpom svojih followera.


Zbog nesmotrene objave, izgubila je posao i dečka te je počela dobivati prijetnje smrću. Posljednja godina bila je traumatična za Justin; nije mogla spavati, budila se usred noći, a čak su joj i neki članovi obitelji okrenuli leđa. Uskoro se morala odseliti iz New Yorka kako bi pronašla novi posao. Iako je to bio težak period, Justin se odlučila naći sa Samom Biddleom koji joj se, nakon što ju je upoznao, ispričao zbog 'retweetanja' njene objave.

Njezina priča izazvala je pozornost Jona Ronsona, pisca koji se bavio javnim sramoćenjima.

'Kada sam upoznao Justine, očajnički je željela svima objasniti da je riječ o nesmotrenoj šali te da nije mislila ništa loše, ali ubrzo sam je uvjerio da problem nije u njoj. Društvene mreže manipuliraju našom željom da budemo prihvaćeni i to je dovelo do linča na nju. Njeni 'mučitelji' dobivali su pohvale čim bi ju kritizirali i vrijeđali stoga ima je svaka uvreda davala novi vjetar u krila. Njezin motiv u tom trenutku bio je isti kao i motiv njenih 'mučitelja' – željela je pažnju stranaca'

Nakon godinu dana, Justine je shvatila da ne može više sjediti sama kod kuće, plakati i sažaljevati se stoga je pronašla novi posao te je mnogo opreznija prilikom objavljivanja na društvenim mrežama.

Foto: Twitter
Izvor: DailyMail.co.uk
I.N.

Pročitajte još:

Pazi što pišeš: objave na društvenim mrežama zbog kojih je policija pokucala ljudima na vrata

6 znakova da društvene mreže loše utječu na tebe

Učenica izbačena iz gimnazije zbog slika na Instagramu

društvene mreže objave

Još vijesti