Crvene objave

Slike profila na svim mogućim društvenim mrežama ili objave na društvenim mrežama, u ponedjeljak bi se mogla iznenaditi kada vidiš crvene slike, bez ikakvog objašnjenja. Nije slučajnost, radi se o velikom ženskom pokretu.

Pratiš li ili ne pratiš vijesti, dovoljno je da dođeš na Internet barem kratko i možeš znati koja je glavna vijest u posljednje vrijeme. Velik broj djevojaka u SAD-u ostaje bez prava na pobačaj. Vijest koja je naljutila gotovo sve cure postala je viralni pokret. Izgubiti pravo na pobačaj i mogućnost da se zbog toga završi u zatvoru je povratak u prošlost. I prije nego pomisliš da je to Amerika i da se to ne tiče drugih, razmisli još jednom. U Poljskoj je to također postalo ilegalno pred nekoliko godina. Djevojke iz SAD-a su pozvale na veliki pokret, a sve se više javljaju i žene iz svih krajeva svijeta koje se žele pridružiti.

 

@klightholder #ITriedItIPrimedIt #fyp #viral #PerfectPartner #fypシ #ourbodyourchoice #ourbodiesourchoice #womenempowerment #women #4thjuly #strike #mendontrunourbody #abortion #abortionrights #abortionisessentialhealthcare #4thjulystrike ♬ Survivor - 2WEI & Edda Hayes

 

Ideja je da 4. srpnja sve društvene mreže, od Instagrama preko Pinteresta do YouTubea, zacrvene. Jednostavna crvena objava, bez opisa, objašnjenja, hashtagova ili ikakve glazbe. Inače, 4. se srpnja u SAD-u slavi Dan nezavisnosti i zbog toga je odabran baš ovaj datum.

 

@bethamiller96 Let's turn it all red #PerfectPartner #ITriedItIPrimedIt #red #redsquare #women #womenpower #womensrights #mybodymychoice #keepsupporting #fyp #4thofjuly ♬ original sound - Beth

 

Svi žele sudjelovati, odakle gdje god da jesu na svijetu. Može sudjelovati svatko, svaka djevojka, ili svatko tko podržava žene i njihovo pravo na izbor što će raditi sa svojim tijelom. Kada u ponedjeljak vidiš crvene objave, sada znaš zašto su tu.

Cura i dečko Mlađi ili stariji dečki? Evo koji su po novom istraživanju privlačniji curama

Slika nije pronađena Nakon pisanja mature: Koji su fakulteti sada najpoželjniji maturantima? Ovo je top 10

crveno društvene mreže pokret 4. srpanj objave prava za žene

Još vijesti