Slika nije pronađena

Instagram razmatra jedan veliki pomak u funkcionalnosti. Prema kodu koji se nalazi u Instagram aplikaciji, tvrtka razmišlja o skrivanju broja lajkova koje dobivaju vaše objave. Umjesto toga, novo sučelje Instagrama se usredotočuje na to tko je lajkao fotku.

Promjenu je prvi put primijetila Jane Manchun Wong, analitičarka društvenih mreža, koja redovito otkriva skrivene promjene u aplikacijama društvenih medija. Instagram objašnjava motivaciju iza skrivanja dobivenih lajkova: 'Želimo da se vaši followeri usredotoče na ono što dijelite, a ne na to koliko lajkova ste dobili. Tijekom ovog testa, samo osoba koja dijeli post će vidjeti ukupan broj lajkova'.

via GIPHY


U suštini, to znači da još uvijek možete biti opsjednuti brojem korisnika koji vam lajkaju postove na Instagramu, ali drugi neće moći to vidjeti. U priopćenju za The Verge, Instagram je rekao da, iako ne testira aktivno tu značajku, uvijek traži načine kako 'smanjiti pritisak' na svojoj platformi. 'Mi to trenutno ne testiramo, ali istraživanje na koje sve načine možemo smanjiti pritisak na Instagramu je nešto o čemu uvijek razmišljamo', navodi tvrtka.




Čini se da Instagram trenutno ne testira aktivno ovu značajku za skrivanje lajkova pa je teško znati kada i hoće li se ta značajka svima pojaviti.

Foto: Twitter/ Giphy/ Freepik

M.S.K.

Pogledajte još:

Tko su najbolji nastavnici u Hrvatskoj? Izašla je lista na kojoj je njih 516!

Jeste li se ikad pitali zašto se Wi-Fi zove baš tako? Saznajte što to zapravo znači - mogli bi se iznenaditi

Važna info za buduće maturante – uvodi se jedna velika promjena na državnoj maturi iz Hrvatskog jezika

objava zanimljivost lajkovi instagram vijesti

Još vijesti