Slika nije pronađena

Kako to izgleda biti dio britanske kraljevske obitelji? Čini se da je lijepo biti princeza, dok ne saznaš da to znači kako više nikada ne smiješ igrati Monopoly! Ovo su sve zabavne i nama normalne stvari koje kraljevska obitelj ne smije raditi.

Čini ti se kao da Kate Middleton i Meghan Markle žive san svih malih djevojčica koje maštaju o tome da jednog dana postanu princeze. Ovim 'običnim' djevojkama to je uspjelo, ali je li to stvarno toliko dobra stvar? Lijepo je biti dio kraljevske obitelji, možeš putovati po svijetu bez da se brineš o budžetu, imati sve što poželiš, nositi fensi haljine, dijamante, krune... Međutim, ono o čemu se ne razmišlja i ne priča je što sve ne mogu. Zbog tradicionalnih pravila i protokola pripadnici kraljevske obitelji ne mogu raditi stvari koje su nama ostalima normalne. Ovo su neke od najčudnijih aktivnosti koje su im zabranjene.

Ne smiju igrati Monopoly
U intervjuima i izjavama koje daju za portale i novine, pripadnici kraljevske obitelji nekada kažu neke stvari koje nisu toliko bitne, ali su zanimljive. Jedna takva je kada su otkrili da im je zabranjeno igrati Monopoly. Na dvoru je ovo veliko NE, jer svi postanu previše zlobni jedni prema drugima dok igraju. Izgleda da je kraljevska obitelj jako natjecateljski raspoložena, a Monopoly tu njihovu stranu izvlači previše na vidjelo.

Ne smiju koristiti neke riječi i ne borave u dnevnom boravku
Riječ 'parfem' je primjerice na dvoru zabranjena. Kada im netko fino miriši, ne smiju reći dati kompliment i reći da imaju wow parfem nego da imaju lijep MIRIS. Uz to, dnevna soba ne služi kao mjesto za druženje kako je to obično u našim svakodnevnim životima. Umjesto u boravku, oni provode slobodno vrijeme u 'crtaćim' ili 'sjedećim' sobama.

Ne smiju nositi krunu kada to žele
Iako su dio kraljevske obitelji i imaju svoje krune, ne mogu ih nositi baš kada god to žele, postoje pravila. Kraljevska obitelj nikada ne nosi krune 'po doma' ili u bilo kojoj prilici, već je slučaj da ih više ne nose, nego što ih nose. Ne zvuči zabavno. Oni koji nisu rođeni u kraljevskoj obitelji ne mogu nositi nikakvu krunu sve dok se ne udaju, a nitko ju ne može nositi ni prije 18 sati!

Imaju jako stroga pravila kada je u pitanju odijevanje
Ovo si sigurno već i sama primijetila jer je prije nekog vremena bilo zabavno prozivati Meghan Markle za svaki modni prijestup koji je napravila, a koji se i malo kosio s kraljevskim pravilima. Oni ne smiju nositi neutralne tonove na službenim događanjima, već moraju imati neke dodatke ili odjeću u neonskim ili jarkim bojama, kako bi dolazili što više do izražaja. Čime olakšavaju i posao svom osiguranju, kako bi ih uvijek što lakše imali na oku. Također nema nošenja haljina ili suknji bez najlonki – čak ni ljeti, pravila su pravila. Nokti uvijek moraju izgledati lijepo, održavano i elegantno, nema ludih boja na njima niti nokti duljine kakve nosi Kylie Jenner.

Ne mogu razgovarati s bilo kim
Kada su na nekom događanju, ne mogu razgovarati s kim god tada požele, već samo mogu s određenim ljudima. Kada su negdje i sjede za stolom i jedu, kraljica po tradiciji mora razgovarati s osobom koja joj sjedi s desne strane, a tek kada pojede prvi slijed jela, može popričati i s osobom koja joj je s lijeve strane. Ako netko tko joj je zanimljiv sjedi na drugom kraju stola, ništa od toga!

Foto: Instagram/ Instagram printscreen

M.T.

Pogledajte još:

[OMG] Camila Cabello je stvarno shameless! Priznala je da je ukrala nešto iz kraljevske palače – što?

Instagram profil od princa Harryja i Meghan srušio je Guinnessov rekord! I to u roku od 6 sati

Sin princa Harryja i Meghan dijeli ime s likom iz Riverdalea – fanovi se dobro zezaju na njihov račun

zabrane neobične zabrane kraljevska obitelj ne smiju raditi Pravila Ponašanja Kraljevska pravila

Još vijesti