Par u krevetu

Bilo da ideš kod njega prespavati prvi put ili sto i prvi put, svejedno, bilo bi okej da se držiš nekih nepisanih pravila lijepog ponašanja. Želiš ostaviti dobar dojam, kako na njega, tako i na ljude s kojima živi.

Toliko ste ozbiljni u vezi da se počelo spominjati i ozbiljno planirati da dođeš prespavati kod njega? Ili je to već drugi ili treći put da te pozvao? Nije bitno! Koji god da ti je put da ideš prespavati kod njega, moraš znati za ova pravila ponašanja. Bilo bi dobro da ih se držiš jer će ti ona pomoći ostaviti dobar dojam. Bilo da ti dečko živi s roditeljima ili s cimerima, ova pravila vrijede u svakom slučaju. Uz njih ćeš sigurno ostaviti najbolji mogući dojam i pokazati da si super cura!

1.Počisti za sobom
Gdje god da napraviš nered, trebala bi počistiti za sobom. Nemoj ostavljati odjeću razbacanu po podu ili ostaviti lasi kose u kadi, kao ni ostatke kaladonta nakon pranja zubi po umivaoniku. Uvijek imaj na umu da počistiš za sobom. To bi trebala raditi i doma, a pogotovo kada si gost kod nekoga.

2.Nemoj koristiti njegove stvari bez pitanja
Nemoj uzeti njegovu četkicu za zube, pidžamu ili njegov ručnik bez da pitaš možeš li taj uzeti. Možda on nije okej s dijeljenjem nekih stvari ili će ti za korištenje dati nešto novo. U svakom slučaju, lijepo je da prije pitaš.

3.Sve što si donesla – ide s tobom doma
Nemoj ostavljati stvari za sobom i kalkulirati da će to biti način da te opet pozove. Jer ako si ostavila pidžamu u kojoj si spavala, stavljaš pritisak na njega da te opet pozove. Koliko god da vam je bilo lijepo, ne bi trebala više dana u tjednu ići spavati kod njega. Pogotovo ako vam je veza još u začetku.

cura i dečko u krevetu Što uzeti, što raditi? Stvari koje trebaš imati na umu kada ideš po prvi put prespavati kod dečka

4.Znaj kada je vrijeme za otići
Pitaj ga kakve ima planove za sljedeći dan. Možda mora kasnije negdje ići. Samo zato što te pozvao da dođeš prespavati, možda nije računao da ćete se družiti i cijeli sljedeći dan. Imaj na umu da u neko okej vrijeme moraš pokupiti stvari i otići svojoj kući.

5.Ponudi se da ćeš pomoći oprati suđe ako ste jeli
Vjerojatno će ti reći da ne treba, ali će biti lijepo što si se ponudila. Ako je on pripremio neku klopu za vas i potrudio se, skroz je u redu da se volonterski javiš da ćeš mu pomoći sa suđem. Čak i da pristane na pomoć, to samo može biti dodatno vrijeme za zajedničko druženje. U svakom slučaju ljepše, nego da samo sjediš i gledaš kako on sve radi.

6.Imaj na umu da niste sami u kući/stanu – i poštuj i druge sustanare
S kim god da živi, imaj na umu da niste sami i da trebaš biti pristojna i prema njegovim roditeljima ili cimerima. Bilo bi okej pozdraviti kada dođeš i možda kratko popričati s njima, a ne samo nestati u njegovu sobu.

7.Ako ste duže budni – nemoj vikati ili skakati kasno u noći, lupati vratima i slično
Dobre su šanse da ćete ostati dulje budni i iskoristiti vrijeme zajedno. To je još jedna situacija kada bi trebala poštovati njegove sustanare. Kada ideš na WC ili po čašu vode, trebala bi to raditi što tiše bez ikakvih lupanja. Ili ako se družite u njegovoj sobi, nemoj vikati i raditi buku.

Pristojno ponašanje Ponašanja koja su sve rjeđa kod dečki, a na koja cure padaju: 9 džentlmenskih poteza koji nisu staromodni

8.Nemoj pobjeći odmah ujutro kada se probudiš
Izgledat će kao da bježiš.
Iako nije dobro ni ostati predugo, ne trebaš nestati čim se probudiš. Zato je, kao što smo ranije i spomenuli, najbolje pitati kakve ima planove za taj dan i to će ti pomoći odrediti kada je najbolje da odeš doma.

9.Nemoj gledati da uzmeš nešto zavodljivo za spavanje, nego nešto u čemu će ti biti udobno
Prva bi ti misao mogla biti da za spavanje uzmeš nešto zavodljivo, ali to je loša ideja. Vjerojatno ti u tome neće biti udobno, a i mogla bi po noći naletjeti na nekoga od njegovih ukućana ako ideš na wc ili popiti vode – i to bi onda moglo biti neugodno. Radije uzmi nešto udobno!

10.Stvari koje si donesla sa sobom - ne ostavljaj posvuda po njegovoj kući/stanu
Odjeća, kozmetika, obuća…što god da si donesla sa sobom, nemoj ostavljati te stvari razbacane svuda po kući. Ne živiš tu i nije baš u redu. Kada primjerice skineš šminku, proizvode za njegu lica pospremi sve natrag u kozmetičku torbicu i stavi u torbu u kojoj si to i donesla. Opet ćeš izvaditi ujutro kada će ti trebati.

dečko spavati kod dečka prespavati kod dečka Pravila Ponašanja lijepo ponašanje držati se pravila

Još vijesti