Slika nije pronađena

Mjesec dana prije pisanja testa najaviti ga da dolazi se čini kao skroz u redu, imaš dovoljno vremena da se organiziraš i stigneš pripremati za njega. Čak ako do tada nisi niti krenula učiti. Od ove školske godine bi se to moglo smanjiti.

Sve ovisi o tome hoće li se usvojiti ili ne novi Pravilnika o načinima, postupcima i elementima vrednovanja učenika u osnovnoj i srednjoj školi. Trenutno još nije, ali čini se kao da sve ide prema tome da bi se moglo. Jedina velika promjena koju donosi, a koja se tiče učenika nije baš dobra i neće nikoga razveseliti. Ako se pravilnik usvoji, vrijedit će od ove školske godine, a odnosi se na najavljivanje testova. Do sada je bilo pravilo da nastavnici trebaju najaviti testove mjesec dana prije, a po ovome bi se taj rok smanjio i trebali bi ih najaviti samo dva tjedna prije.

Hoće li se ovo usvojiti ili ne, za sada se još ne zna, a savjetovanje je otvoreno do 2. rujna. Odluka će na vrijeme biti objavljena, ali dobro je znati unaprijed što te možda čeka ove školske godine. Zbog ovoga će se vjerojatno svi još mrvicu manje veseliti početku školske godine.

Pogledajte još:

Hoće li se morati nositi maske i ove školske godine? Evo što se zna za sada!

Top 5 fakulteta u Hrvatskoj na koje je najteže upasti: Ove su upisali oni s najboljim ocjenama

On je najomiljeniji instruktor vožnje u Zagrebu – kod Krešimira svi žele polagati!

Škola najava testa Nova školska godina

Još vijesti