Slika nije pronađena

Nova školska, ujedno i treća pandemijska, godina je pred vratima, a s njome stižu razne preporuke i smjernice za održavanje nastave te o načinu rada koji će se primjenjivati u novoj školskoj godini. U odnosu na prethodne dvije pandemijske godine, ova nova školska godina sa sobom donosi neke promjene koje se do sada nisu primjenjivale.

Agencija za odgoj i obrazovanje je objavila nove smjernice koje se odnose na način održavanja nastave u novoj školskoj godini. Pandemija još uvijek traje, tako da je ovo ujedno i treća pandemijska godina u kojoj će se nastava održavati nešto drugačije nego u prethodne dvije. Poznato je da će se nastava održavati kontaktno, odnosno uživo, ali je i novost kako se učenici, koji završe u samoizolaciji, neće ocjenjivati dok nastavu prate online putem. Agencija navodi da će se učenici u tom slučaju ocjenjivati formativno, odnosno profesori će pratiti napredak učenika dok je njegova nastava online te će u obliku opisnih ocjena ocjenjivati učenika dok kontinuirano prati njegov rad i napredak.

Međutim, postoji izuzetak, a u ovom slučaju je to da ako će učenik biti primoran duži vremenski period pratiti nastavu online, tada će se on ocjenjivati sumativno, odnosno normalnim ocjenama koje će se dobivati na temelju pravilno raspoređenih usmenih i pismenih ispita.

Pogledajte još:

Nema više najave testova mjesec dana prije? Mogla bi doći promjena – i ovog puta ne na bolje

Hoće li se morati nositi maske i ove školske godine? Evo što se zna za sada!

Top 5 fakulteta u Hrvatskoj na koje je najteže upasti: Ove su upisali oni s najboljim ocjenama

Škola nema ocjenjivanja pandemija samoizolacija Nova školska godina

Još vijesti