Slika nije pronađena

Na Facebooku i drugim društvenim mrežama postoje ograničenja za godine te maloljetnici ondje ne bi trebali imati profile. No, FB se dosjetio kako se približiti srednjoškolcima pa je napravio aplikaciju rezerviranu samo za tinejdžere.

Aplikacija Lifestage je novi proizvod Facebooka te je namijenjen ljudima do 21 godinu. Iako je aplikacija trenutno dostupna samo za tinejdžere u SAD-u, mnogi drže prekrižene palčeve da se ona što prije proširi i na ostatak svijeta.

Lifestage je vrlo zabavan jer odmah na početku tinejdžeri moraju napraviti fotku svoje `sramotne face` ili najboljeg prijatelja kako bi kreirali profil. Aplikacija je skroz odvojena od Facebooka, a pokazuje korisnike koji su registrirani i koji pohađaju istu školu kao drugi korisnici ili neku školu u blizini.


Budući da je Lifestage namijenjen isključivo za srednjoškolce, on će biti poput prvotne verzije Facebooka koja je trebala povezivati samo studente s Harvarda pa će povezivati učenike iz lokalnih škola. Naravno, ova aplikacija je nametnula jedno bitno pitanje, a radi se o sigurnosti.

Problem je u tome što ne postoji dobna granica koja se mora staviti na profil što znači da bilo tko može lagati da je školarac. To nameće brojne scenarije povezane s pedofilima koji ne prežu ni pred čim da dođu do svojih žrtava, a internet je kao stvoren za njih, a pogotovo takva aplikacija.




Iz Facebooka još nisu komentirali vlastiti propust, ali se nadaju da će korisnici Lifestagea s 20 godina postati korisnici Facebooka.


Izvor/foto: Facebook

I.P.

Pročitajte još:

Aplikacije koje će ti pomoći u pisanju zadaća

Pomoć u školi: aplikacije koje svaki srednjoškolac treba imati

Svi šize zbog nove aplikacije kojom ćete moći ocjenjivati druge ljude kao da su roba

facebook aplikacija za tinejdžere lifestage

Još vijesti