Slika nije pronađena

Snovi su nadaleko jedna od najfascinantnijih stvari koje postoje. Događaju se samo u snu, znaju biti ekstra čudni i kao da sanjamo nešto što se nalazi u našoj mašti. Nekada oni znaju biti smiješni i ludi, dok su nekada baš strašni i nevjerojatni, a i dosta njih se ne možemo sjetiti nakon buđenja.

Sigurni smo da smo se svi barem jednom našli u situaciji kada mislimo da smo sanjali nešto i imamo u podsvijesti neke situacije iz snova, ali se ne možemo točno sjetiti o čemu smo to točno sanjali. To je vjerojatno jedna od najiritantnijih stvari ikad, ali postoje načini kako možemo zapamtiti sve snove koje sanjamo. Ti načini su zaista jednostavni i može ih napraviti bilo tko, tko se želi sjećati svojih snova.

1.Koncentriraj se na san čim se probudiš


via GIPHY

Čim se probudiš, razmišljaj o tome što si sanjala. Nemoj odmah uzeti mobitel u ruke, već samo lezi i razmišljaj o svim snovima koje si imala te noći i na taj način ćeš najbolje zapamtiti o čemu si točno sanjala.

2.Zapisuj snove

via GIPHY

Idući korak je definitivno zapisivanje snova u neku bilježnicu. Zapisivanjem pamtiš pa ćeš tako i bolje zapamtiti ono što si sanjala, a ujedno i ne možeš zaboraviti jer si to negdje zapisala. Često se sjećamo samo nekog djelića sna pa su dovoljne i neke kratke ključne riječi koje možeš zapisati u bilježnicu.


3.Ne iskači iz kreveta čim se probudiš


via GIPHY

Nemoj odmah ustati čim se probudiš jer je tako veća vjerojatnost da ćeš zaboraviti ono što si sanjala. Osim toga, bilo bi dobro da ti je alarm odmah pokraj kreveta kako se ne bi morala ustajati i ići ga ugasiti. Ako ti je odmah pokraj kreveta, možeš uzeti malo vremena da razmisliš o snovima te ih ujedno i zapisati da ih ne zaboraviš.


4.Ispričaj nekome svoje snove

via GIPHY

Često se kaže da se stvari zaboravljaju ako ih često ne prepričavamo i ako ih se često ne sjetimo. Takva situacija je i sa snovima koje je dobro nekome prepričati čim prije možeš jer ćeš ih na taj način i ti prije zapamtiti, ali ti i ta osoba može ponovo prepričati ako te je pažljivo slušala.

5.Ne konzumiraj hranu i pića

via GIPHY

Nije dobro konzumirati nikakvu hranu ni pića prije spavanja jer to može poremetiti sjećanje zbog prevelike opuštenosti prije spavanja koju hrana i pića izazivaju. Pogotovo ne alkoholna pića, droge ili neka druga vrsta pića s dosta kofeina.


6.Poboljšaj bioritam spavanja

via GIPHY

Kako bi mogla pamtiti snove, a ujedno se i dobro odmoriti, pravilan bioritam i raspored spavanja je jako bitan segment u tome. Potrebno je samo svaku noć spavati istu količinu vremena te se leći i probuditi u isto vrijeme svaki dan kako bi bioritam bio uravnotežen.

Pogledajte još:

Greške koje radimo prije odlaska na spavanje: Ovih 5 nisu dobre za tvoju ljepotu

Lude činjenice o snovima: Ne možemo vjerovati što se to sve događa u našoj glavi dok spavamo

Najbolje 3 poze za spavanje kada te muče grčevi zbog menge ili te samo jako boli trbuh

Spavanje pamćenje snova san snovi zanimljivosti

Još vijesti