Slika nije pronađena

Jedan je osobni trener dobro proučio ponudu najpoznatijih fast food restorana i složio kratku listu za sve koji paze na kilograme i unos kalorija. Na svom Instagramu voli i inače ljudima davati informacije o tome koliko stvarno kalorija unose s određenim zdravim proizvodima, a koliko s nezdravima.

Osobni trener Graeme Tomlinson, koji se na Instagramu skriva pod imenom The Fitness Chef, voli informirati svoje pratitelje o tome koliko stvarno određena hrana ima kalorija i razbijati mitove. Po njemu i jednoj od njegovih objava, ukoliko paziš na kilograme, možeš i dalje otići u fast food bez da si poremetiš cijeli sistem. Složio je infografike u kojima je predstavio najveće fast food restorane kroz njihove proizvode i kalorije koje nosi svaki od proizvoda. Pokazao je da nije kraj svijeta ako skočiš u McDonald's, KFC ili Burger King na večeru.



Ono što trebaš izbjegavati su milkshakeovi. Oni se čine kao sitnica, ali činjenica je da primjerice oni u KFC-u imaju čak nešto više kalorija, od pomfrita ili samo mrvicu manje od burgera. A gdje je najbolje naručiti pomfrit? Između ova tri fast fooda, onaj u McDonald'su je najgori ako paziš na kilograme, dok je KFC-ov najbolji izbor.

Obični hamburgeri, chicken burgeri, burgeri sa slaninom, u sva tri fast fooda imaju otprilike podjednako kalorija, ali oni koji posebno odskaču su burgeri sa slaninom. Ukoliko paziš na kilograme, njih izbaci iz narudžbe.

A što naručiti i izbjegavati u svakom od ovih fast foodova? U KFC-u nećeš pogriješiti ako naručiš malu porciju od tri krilca, ali popularne kutije natrpane prženom piletinom zaobiđi.


Ako ti je česta postaja Burger King, drži se običnog burgera ili pileće salate, a bježi od Bacon King burgera ili Big King XL-a.

McDonald's fanovi unijeti će otprilike isto kalorija naručili 6 nuggetsa, riblji burger Fillet-O-Fish ili McChicken. McFlurry sladoledi koji dolaze s raznim dodacima imaju više kalorija od 6 nuggetsa, a veliki pomfrit je gotovo u istoj kategoriji s Big Macom.  Dakle savjet ovog osobnog trenera je da ukoliko već ideš u fast food i paziš na svoju prehranu, piletina je pravi odabir. Kada kreneš dodavati dodatke i deserte, kalorije ozbiljno skoče.

Iako fast food nije zdrav odabir i on ga ne preporučuje, ovim prikazima je htio pokazati ljudima da ovakvi restorani ipak nisu toliko problematični koliko se voli prikazati.

Foto: Unsplash/ Instagram/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Jedan od najpoznatijih svjetskih fast food restorana otvara se u centru Zagreba!

Jedete li i vi često fast food? Zbog ovih 7 razloga biste mogli prestati!

Zagreb dobiva svoj prvi tinejdžerski restoran! Otvara se u centru grada i imat će hrpu fast fooda

kalorije fast food mcdonald's Burger King KFC

Još vijesti