McDonald's narudžba

Toliko smo ih puta stiskali i pitali se koja je njihova funkcija i što rade. Sada napokon saznajemo! McDonald's je pun misterija, a ovo je još jedan koji je Internet riješio.

Puno smo već puta bili u McDonald'su i naručili neko piće. Isto smo tako puno puta gledali „gumbiće“ ili „izbočine“ ili kako god to želiš nazvati, na poklopcu pića, te se pitali koja je njihova svrha. Sada smo napokon saznali zahvaljujući internetu. Uvijek negdje na Internetu, negdje u svijetu, postoji osoba koja zna odgovor na neko pitanje ili misterij koji te možda muči. The Sun je dao odgovor na ovo naše pitanje. Ti gumbići govore o kojem se tipu pića radi.

Slika nije pronađena Je li Mekić ili Megić? Evo što kaže karta koja otkriva nazive od milja za McDonald's po različitim državama

Kada je primjerice u pitanju Coca Cola, postoji nekoliko različitih verzija – obična, Zero, negdje i dijetalna. „Gumbići“ na poklopcu govore o kojem je piću riječ.

Hrana iz McDonald'sa

Radi se o signalizaciji među zaposlenicima. S obzirom da su sve čaše iste, na ovaj način raspoznaju koje piće daju kupcu. Osoba koja toči piće i osoba koja dijeli narudžbe kupcima nisu uvijek ista osoba i ovako svi znaju o kojem se piću radi.

Slika nije pronađena Pravilan način kako jesti pomfrit i ketchup iz McDonald'sa – ne izgleda kutijica za krumpiriće tako bezveze

U nekim McDonald'sima svaki gumbić predstavlja drugi tip pića, a u nekima količina stisnutih gumbića govori koje je piće (primjerice ako je jedan onda je dijetalna Cola, ako su dva onda je Zero). Ovo pomaže u snalaženju u McDonald'sima gdje je veća gužva, u većim gradovima. U manjim mjestima gdje nema toliko gužve i gdje ti ista osoba toči piće i daje čašu, vjerojatno niti jedan gumbić neće stisnuti jer za tim nema potrebe.
 

mcdonald's fast food piće iz mcdonaldsa Coca Cola čaša iz mcdonaldsa gumbići koja im je funkcija što znače misterij

Još vijesti