Slika nije pronađena

Maturalne večeri se još možda čine daleko, ali djevojke su s pripremama polako počele – traže se haljine, cipele, nakit... Za neke je to sve veliki financijski problem, a kao i prošle godine, tako i ove brojne djevojke poklanjaju svoje haljine kako bi roditeljima barem malo olakšale.

Mlada djevojka iz Osijeka, 29-godišnja Laura Palančević odlučila je ove godine pomoći maturanticama iz Osijeka lošijeg imovinskog statusa. Ova se djevojka već godinama bavi humanitarnim radom, a nakon što je zbog zdravstvenih razloga morala napraviti pauzu, sada se vraća. U fitness centru gdje radi čula je priče o maturanticama koje si zbog financijskih problema ne mogu priuštiti cijeli maturalni doživljaj koji djevojke vole – od haljine, nakita, šminke, frizure, cipela... Lauri je pala na pamet ideja da ona i druge djevojke koje se žele priključiti, umjesto da svoje haljine 'čuvaju' u ormarima, daju im bolju namjenu. Zna da je ta večer u životu maturantica vrlo bitna i da svi žele izgledati što je bolje moguće te je odlučila pomoći.

Na svom Facebooku je objavila status u kojem poziva sve druge djevojke da joj se pridruže u oblačenju maturantica, ali i maturanticama koje nemaju novaca da joj se jave:

'Budući da sam unazad dvije godine zbog zdravstvenih razloga prestala se baviti humanitarnim radom,odlučila sam ovu godinu započeti s istim...
Odlučila sam obući 10 djevojaka za maturalnu večeru,našminkati ih i napraviti im frizure uz pomoć vizažistice.
Sada trebam pomoć za početak da mi se jave u inboxi ili na kontakt telefon 095/921-9873 djevojke sa područja grada Osijeka slabijeg imovinskog stanja koje nisu u mogućnosti se obući za svoju maturalnu večer kako bi mogli započeti ovu prekrasnu pricu.
Njenu je objavu do sada podijelilo preko 400 ljudi, a s početnih 10 djevojaka, sada je uvjerena da će moći pomoći odjenuti i njih više od 20.

Isto tako molim da se moj status podijeli kako bi ga vidjelo sto vise djevojaka. Hvala.'


Osim haljina, Laurina kolegica vizažistica cure će našminkati i napraviti im frizure. Otkad je objavila ovaj status, Lauri su se javile još dvije frizerke koje su spremne besplatno napraviti frizuru djevojkama, piše portal osijek031.com.
Svi koji žele pomoći i donirati i svoju haljinu te također i oni slabijeg imovinskog stanja koji trebaju haljinu za maturalnu, mogu se javiti Lauri u inbox ili na kontakt telefon 095/921-9873, piše osijek031.com.

Kontaktirala ju je čak i vlasnica jednog osječkog foto studija koja će djevojke besplatno fotkati, kako bi dobile apsolutno cijelo maturalno iskustvo i lijepu uspomenu za ostatak života.

Foto: Amy Kate – Unsplash

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Nemaš love, a želiš zablistati na maturalnoj? Iva poklanja sve što za glamuroznu noć treba trima curama

Maturalna večer – evo zašto je to posebna noć i više od lijepe haljine!

DIY Jeftina maturalna haljina – ova YouTuberica je haljinu iz second handa pretvorila u savršenu!

Pomoć Osijek Djevojke maturalna haljina

Još vijesti