Slika nije pronađena

'PROMijeni me' je stranica koja je na Facebooku nastala 1. ožujka ove godine. Cilj stranice je taj da oni koji imaju viška doniraju odjeću, cipele i/ili torbice, bilo što što je potrebno jednoj djevojci ili dečku za maturalnu večer, onima koji si to možda ne mogu sami priuštiti.

Naziv ove humanitarne akcije potječe od engleske riječi PROM [hrv. maturalna večer] i glagola 'promijeniti' što se odnosi na promjenu vlasnika stvari. Jedna mama i food blogerica, Tea, iskoristila je društvene mreže kako bi pokrenula ovu humanitarnu inicijativu jer smatra da je vrijeme za pametnu raspodjelu kako bi svi imali dovoljno.



'Prije godinu dana u ovo vrijeme vidjela sam objavu u jednoj Facebook grupi, u kojoj je jedna mama došla na ideju da pokloni svoju haljinu i cipele s maturalne večeri i pozvala je druge da učine isto. Jako sam se tome veselila, jer su mi odmah na pamet pale cipele koje sam kupila i nisam nikad obula, ni jedan jedini put! Ali od toga nažalost nije bilo ništa, pa sam odlučila da ću sljedeće godine ja probati organizirati nešto slično. Zašto? Zato što vjerujem da svi mi imamo sve, samo netko ima viška, a netko manjka. Vjerujem da pametnijom raspodjelom možemo postići da svi imaju dovoljno', rekla je Tea za supermame.hr .




Kako sve to funkcionira?

1. Pošaljete fotografije predmeta koje želite donirati.

2. Oni će objaviti fotografije na svojoj Facebook stranici.

3. Maturant/ica si tada može odabrati željeni predmet.

4. Nakon toga oni spajaju donatore i maturante, kako bi donatori direktno poslali željeni predmet/e maturantu ili maturantici.



Haljine i sve drugo što ti zatreba samo čekaju na tebe. Baci oko na Facebook stranicu i biraj!

Foto: Freepik/ Imdb/ Facebook


M.S.K. / Izvor

Pogledajte još:

Nemaš love, a želiš zablistati na maturalnoj? Iva poklanja sve što za glamuroznu noć treba trima curama

Maturantica si i još nisi ni počela s pripremama za maturalnu večer? Laura ti dolazi u pomoć!

Gesta za pohvalu! Taksist dovezao djevojku na maturalnu zabavu - a onda shvatio da nešto nije u redu

torba cipele donacija torbica humanitarna akcija maturalna maturalna haljina Maturalna večer haljina

Još vijesti