Slika nije pronađena

Svakog ljeta, uoči odlaska na godišnje odmore, povećava se broj napuštenih životinja koje lutaju ulicama, izložene udarcima automobila, gladi i žeđi i iživljavanju pojedinaca. Građani koji izbacuju dotadašnjeg člana obitelji na ulicu kako bi mogli nesmetano ljetovati i uživati u odmoru, pokazuju ovim nehumanim činom ne samo neodgovornost, već i nedostatak empatije i suosjećanja prema životinjama koje su u njih imale povjerenja.

 

Stoga udruga Prijatelji životinja, u suradnji s Gradskim uredom za poljoprivredu i šumarstvo grada Zagreba, i ove godine nastavlja kampanju 'Obitelj na more, a pas na ulicu?', s ciljem osvješćivanja javnosti o problemu napuštanja životinja te apeliranja na posvajanje napuštenih životinja umjesto njihove kupnje.

 

Nakon Marka Tolje, Franke Batelić, Gale Svilan, Anđele Ramljak, Tatjane Jurić, Nikoline Pišek i Maje Vučić, ove godine kampanji se pridružio popularni bračni par Mirna i Mario Valentić, koji zajedno sa štićenicima Skloništa za nezbrinute životinje u Dumovcu, psom Bodom i mačkom Žabicom, pozivaju građane da ne napuštaju životinje. Na plakatima, koji će se moći vidjeti u Zagrebu, Rijeci, Splitu, Sisku, Velikoj Gorici, Osijeku, Karlovcu, Poreču, Zadru i drugim gradovima, poručuju građanima da  ne uzimaju životinje ako će ih napustiti.

 

Bodo i Žabica iz Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba u Dumovcu samo su neke od brojnih životinja koje su nekoć bile dio nečijih obitelji, a potom su odbačene i sada čekaju u kavezu skloništa osobu koja će se, umjesto kupnje životinje, odlučiti na udomljenje. Sretna je vijest da je pas Bodo nakon sudjelovanja u kampanji udomljen.

prijatelji životinja mirna valentić ljubimci napuštene životinje Mario Valentić

Još vijesti