Slika nije pronađena

I ružni psi mogu postati zvijezde! Elwood je 2007. okrunjen titulom najružnijeg psa na svijetu. Ovaj križanac Kinestog kukmastog psa i Čivave neočekivano je uginuo na Dan zahvalnosti. Navodno je imao problema sa srcem, no sve se činilo u redu.

Životni put ovog psića nije bio lagan. Uzgajivačnica u kojoj se okotio htjela ga se riješiti jer je bio preružan da bi se prodao. S nepunih devet mjeseci, suočen sa smrću, pronašao je spas – Karen Quigley spasila ga je i otada je sve krenulo na bolje – proglašen je najružnijim psom, obožavatelji su se počeli rojiti, a pomogao je sakupiti stotine tisuća dolara na raznim dobrotvornim događanjima za udruge za zaštitu životinja i druge neprofitne udruge koje se bave životinjama.

Nadahnuta svojim ljubimcem, Karen je napisala i popularnu dječju knjigu “Everybody Loves Elwood” koja govori o tome kako je u redu biti drugačiji i da treba biti dobar prema životinjama, voljeti ih i suosjećati s njima.

“Nasmijavao je ljude, zbog njega su se smiješili i osjećali dobro”, rekla je Karem Quigley u subotu. “Uistinu će nam nedostajati.”

L.B.

Pas ljubimci Životinje najružniji

Još vijesti