Slika nije pronađena

Fotografiranje životinja puno se razlikuje od fotografiranja ljudi. Trik je da pridobijete pažnju životinje i zadržite je dovoljno dugo da dobijete fotografiju koja vam je potrebna, ističe Gerrard Gethings, fotograf životinjskih portreta.

Biti influencer na Instagramu zahtijeva mnogo truda, rada i ulaganja. No, ako kod kuće imate kućnog ljubimca, koji je još k tome fotogeničan, put do statusa influencera odjednom postaje mnogo lakši - samo što influencer više nećete biti vi, nego vaš ljubimac, piše Zimo.hr.U 2019. godini, Instagram je postao glavno odredište za dijeljenje fotografija kućnih ljubimaca, a uslijed korištenja više od 250 milijuna hashtagova kao što su #dogsofinstagram i #catsofinstagram, teško se izdvojiti iz mase. Koliko su ljubimci popularni na Instagramu, najbolje govori lista pet najpraćenijih kućnih ljubimaca u Europi. Među njima su samojed – 'pas koji se smije', mekani crni pomeranac, dva putujuća zlatna retrivera te jedna mačka.Pet najpraćenijih kućnih ljubimaca u Europi:
@mayapolarbear (pas – 1,5 milijuna pratitelja)
@zulathepom (pas – 1,1 milijun pratitelja)
@milperthusky (pas – 885,000 pratitelja)

@wat.ki (pas – 779,000 pratitelja)

@lozoodisaschina (mačka – 512,000 pratitelja)

Oni se također pridružuju Instagram zvijezdama kao što su Dolly Pawton (@dolly_pawton) i Dante Duke (@danteduke_thecat) koji daju ultimativni vodič kako napraviti savršene fotografije vaše buduće zvijezde Instagrama - od pronalaženja pravih pozadina do obučavanja vašeg psa za poziranje.Vlasnice Dolly Pawton, Stella i Lucy, otkrile su i ključni savjet za najbolje fotografije kućnih ljubimaca. Najbolji je savjet da otkrijete pozu u kojoj se vaš ljubimac voli fotografirati. 'Kada je Dolly bila mlađa, primijetili smo da voli biti na stolu, tako da je to postala njezina glavna poza za fotografiranje. Prilikom fotografiranja ubacimo i njezinu omiljenu pištavu igračku (malu bijelu knedlu) koju ima već́ godinama. Ona će je pogledati bez obzira na to što se još događa – ne znamo što bismo radili da je izgubimo', ističu.Stella i Lucy također su predložile niz ključnih stvari o kojima treba razmišljati kada pokušavate da vaš ljubimac postane poznat na Instagramu, piše Zimo.hr:

1. Prihvatite njihovu jedinstvenu osobnost

Slatki, drski, šašavi, avanturistički; naši kućni ljubimci imaju svoj jedinstveni karakter. Svi znamo koliko su oni posebni, tako da naglasite ono što ih čini posebnim i pričajte njihovu priču. Dolly ima oko za modu i strastvena je prema aktivizmu – svi njezini postovi povezani su s tim.

2. Stil

Stvorite prepoznatljiv izgled ljubimca koji se ističe. Bilo da su to odjeća, stilski dodaci ili tematski sadržaji za praznike, tko ne voli dobru promjenu kostima? S druge strane, ako to nije stil vašeg ljubimca – budite dosljedni njima. Tajna je u tome da sve bude autentično.3. Postavite scenu

Instagram je vizualna društvena platforma, za koju je ključno stvaranje fotografija koje privlače pažnju i kreiranje sadržaja koji vas navodi da se zadržite. Rekviziti, pozadine, dobro osvjetljenje i savršen fokus neophodni su za podržavanje i izgradnju karaktera vašeg ljubimca, kao i stvaranje privlačnih fotografija. Bilo da je to užina u kafiću, pijuckanje u baru, šetnja obalom ili ušuškavanje na kauču kod kuće, potrebno je izabrati različite pozadine koje donose nešto novo, ali su kompatibilne s njihovom osobnošću.

4. Zauzmite pozu

Izaberite najbolje kutove koji prikazuju osobnost vašeg ljubimca i njegove fizičke karakteristike. Što više radite sa svojim ljubimcem, bolje ćete upoznati njegovo najbolje izdanje. Je li to snažan stav koji odiše samopouzdanjem ili trljanje trbuha kako bi pokazali svoju razigranu stranu? Otkrijte!

via GIPHY


5. Usredotočite se na kvalitetu
Koristite najbolju opremu za stvaranje oštrih fotografija koje ističu svaki centimetar blistave osobnosti i izgleda vašeg ljubimca.


6. Opis objave
Opisi dodatno mogu pomoći da se oživi osobnost i narativ vašeg ljubimca, pružajući njihovim pratiteljima uvid u njihove misli. Duhoviti, zabavni i sarkastični tonovi daju dobre rezultate, ovisno o naravi ljubimaca. U postovima koristite hashtagove koji su u trendu da biste osigurali vidljivost koju oni zaslužuju.
7. Budite dosljedni
Održavajte isti ton kroz vaše fotografije i tekst da biste stvorili jak identitet koji ljudi mogu jasno prepoznati. Također, budite dosljedni u učestalosti objava, često dajući pratiteljima nove informacije da biste zadržali njihovu pažnju.
Foto: Instagram Screenshot/ Giphy/ Instagram

M.S.K./ Izvor

Pogledajte još:

Otkrijte koliko followera vam je potrebno da biste postali influencer i celeb na internetu

Instagram je uveo jedan novi dodatak storyjima – stigla je nova naljepnica, evo što radi

OMG! U Facebook i Instagram se možete ulogirati i s netočnom lozinkom

Pas Mačka ljubimci Kućni ljubimci instagram savjeti influencer svaštara

Još vijesti