Slika nije pronađena

Maturanti nikako zadnjih dana da saznaju kakva ih točno sudbina čeka na ovogodišnjoj državnoj maturi, a sada kada je NCVVO objavio kalendar pisanja, stvari bi trebale biti malo jasnije.

Kada je ministrica Divjak prije par dana izjavila da ove godine na državnoj maturi neće ipak biti izbornih predmeta, maturanti su ostali zbunjeni i ljuti. Ove im se godine već nekoliko puta sve mijenjalo i nikako da saznaju na čemu su točno. Sada su tu napokon sve službene informacije. Potvrđeno je koje ih gradivo očekuje na maturi, a koje ove godine ipak neće biti, a sada je NCVVO objavio i službeni raspored pisanja – i na njemu su i izborni predmeti! Matura će se tako ove godine pisati u dva bloka – prvi blok čine obavezni predmeti i piše se od 8. do 24. lipnja, a nakon toga slijedi drugi blok koji čine izborni predmeti, a koji se piše od 25. lipnja do 3. srpnja. Maturu tako ove godine 8. lipnja otvara ispit iz Hrvatskog jezika na A razini. Cijeli raspored možeš pogledati na službenoj stranici NCVVO-a.
Rezultati mature bit će objavljeni 15. srpnja, nakon toga slijedi rok za prigovore do 17. srpnja, a konačna objava rezultata stiže 20. srpnja. Sretno svima!

Foto: Shutterstock.com - ESB Professional

M.T.

Pogledajte još:

Maturanti nisu ni malo zadovoljni – žele natrag izborne na maturi! Pokrenuli su peticiju – potpiši i ti

Koje gradivo na kraju neće biti na državnoj maturi? NCVVO je napokon KONKRETNO otkrio što se ne piše

Ovako će se pisati obavezni predmeti na državnoj maturi - uvodi se jedna velika novost

kalendar maturanti Državna Matura 2019./2020.

Još vijesti