Slika nije pronađena

Jednostavno to nije to kada gledaš film ili bingeaš seriju na Netflixu, a nemaš kraj sebe zdjelu kokica. Ako pokušavaš smršavjeti, otkriveno je da možeš bez grižnje savjesti uživati u ovoj grickalici, dapače, preporučljivo je da je konzumiraš.

Možete li i zamisliti gledanje nekog filmskog hita bez kokica u kinu ili na kauču? Ako osjećate poslije toga grižnju savjeti jer ne znate jesu li kokice neprijatelj našim kilogramima, imamo za vas odgovor. Nemojte brinuti je kokice su odličan izbor za grickanje ako pazite na svoje kilograme, piše Večernji list. Došle su na loš glas kao grickalice koje ne pogoduju našim kilogramima zbog toga što im mnogi dodaju veće količine maslaca za bolji okus i raznih drugih dodataka koje ih "pune" nezdravim kalorijama.


via GIPHY


Ipak, ako ne koristite one za mikrovalnu pećnicu i pripremate ih na starinski način, s malo masnoće u loncu, kokice će biti i dalje vaša omiljena grickalica. Sadrže dosta vlakana i pomažu proces probave, reguliraju metabolizam i uklanjaju višak masnoće oko krvnih žila, prenosi Večernji list.


via GIPHY


Zbog vlakana koje sadrže dulje ćete se osjećati sitima, a dobro je i znati da pomažu očuvanju zdravlja srca. Ova niskokalorična namirnica može biti čest izbor obroka, jer osim što potiče metabolizam i čuva zdravlje srca, obiluju antioksidansima koje nalazimo i u supernamirnicama.

Foto: Pexels/ Giphy

M.T./ Izvor

Znakovi koji otkrivaju da je osoba iznimno inteligentna – imaš li i ti neke od ovih osobina?

Točka ili uskličnik na kraju poruke? Ljudi te doživljavaju kao hladnu osobu ako koristiš jedno od toga

Cure posebno padaju na visoke dečke - znanost ima odgovor zašto je visina toliko bitna

Pogledajte još:

kokice izmršaviti grickalice dopušteno

Još vijesti