Slika nije pronađena
Budimo realni – život tinejdžera nije lagan. Da, tvoji roditelji nisu mogli nazvati BFF i dogovoriti se za kavu u sekundi, ali nisu ni patili od psihičkih poremećaja koje je donijela era mobitela i društvenih mreža.

Stvar je toliko ozbiljna da je Ruby Karp napisala knjigu o toj problematici pod nazivom 'Earth Hates Me', koja je vodič kako se nositi s problemima s kojima se suočavaju tinejdžeri danas. Ona je navela pet izazova koji muče svaku curu na društvenim mrežama.

1. Odabir pravog filtera – naravno da za dobar selfie moraš paziti na odabir pozadine (čitaj: pospremiti sobu ako je vidljiva na fotki), imati uredne nokte i dobru frizuru i okinuti ga milijun puta, ali još treba smisliti i dobar opis i odabrati pravi filter. Sve to je ponekad jednostavno prestresno.

via GIPHY


2. Slučajno lajkanje fotke bivšega ili bivše BFF – naravno da nam se svima dogodilo da tijekom skrolanja slučajno lajkamo fotku koju nismo trebali, ali totalni bed ispadne kad nam se dogodi da lajkamo objavu bivšega ili bivše frendice. Možeš stisnuli 'unlike', ali već je vjerojatno vidio obavijest (ili će ju tek vidjeti).

via GIPHY


3. Čudni pogledi u javnosti dok pokušavaš snimiti savršen selfie – sjediš u preslatkom kafiću sa svojom BFF i odlično ste se odjenule i namjestile sve elemente za najbolju fotku ikad, ali nikako da u vas prestane buljiti ekipa sa susjednog stola? Znamo kako ti je – been there, done that. Čudne poglede moraš zanemariti ako želiš imati savršenu fotku.

via GIPHY


4. Skrolanje umjesto spavanja – svi smo barem jednom bili u onoj situaciji kada smo rekli 'još ću samo provjeriti što ima novo na Instagramu' pa smo zaspali tek u zoru jer smo otkrili neki novi hashtag. Jednostavno nas 'uzmu' društvene mreže.

via GIPHY


5. Ono kad ostaneš doma jer moraš učiti, pa pratiš što se događa vani preko društvenih mreža – izazov je ostati skoncentrirana u tim trenucima. I javlja nam se onaj osjećaj da ćemo propustiti nešto bitno vani ili da ćemo ispasti iz užeg društva.

via GIPHY


Naravno, nije sve tako crno – društvene mreže su donijele i puno prednosti, ali o tom potom  - ovo je članak o manama njihovog korištenja.

Foto: Pexels/Giphy

M.Z.

Pročitajte još:

Stalno lajka i komentira - što učiniti kada je tvoj dečko opsjednut savršenim curama s Instagrama?

Čudne stvari koje svi radimo na Instagramu – ali ne želimo priznati

[VIDEO] Film koji točno opisuje većinu ekipe na Instagramu - slažete li se?

izazov problem filter Lajkanje selfie društvene mreže Skrolanje

Još vijesti