Slika nije pronađena

Još kad se počnemo uspoređivati s drugima koji žive naizgled savršene živote, mentalno zdravlje nam postaje ozbiljno ugroženo. I toga je postala svjesna uprava Instagrama pa je odlučila reagirati. Ponovno.

Prvi puta su brigu za mentalno zdravlje pokazali u proljeće kada su uveli novi alat koji automatski prepoznaje negativne komentare koji potiču na bullying i odmah ih briše (više o tome pročitaj u članku 'Hejteri, zbogom – Instagram ima novi update koji bi vam se mogao dopasti!'), a drugi puta sada, kad najavljuju borbu protiv bullyinga u fotografijama i opisima i 'kindness camera effect' na svojim službenim stranicama.

Konkretno, umjetna inteligencija će tražiti i prepoznavati bullying u teksu i fotografijama prilikom njihovog objavljivanja i sve što zamijeti, prosljeđivati stvarnim ljudima, Community Operations timu koji će pregledati sporni sadržaj. Osim toga, alat koji automatski prepoznaje negativne komentare bit će dodan i na live videe.


I proaktivno će raditi na pretvaranju Instagrama u pozitivnu društvenu mrežu – najnovije poboljšanje je najavljeno među efektima, gdje uvode 'kindness camera effect'. Autorica ovog efekta je Maddie Ziegler, 16-godišnja američka plesačica, glumica i model, a na ovu ideju je došla nakon što je i sama iskusila posljedice virtualnog zlostavljanja.


Ako (za)pratite Maddie, imat ćete ga automatski. Samo morate otvoriti kameru, tapnuti na ikonu lica na dnu i odabrati novi efekt. U selfie modu srca će prekriti vaš ekran i moći ćete označiti frenda ili frendicu kojeg želite 'zaraziti' pozitivom, a on/ona to može staviti na svoj Story i tagati dalje. Ako snimite fotku sa stražnjom kamerom, iza vas će se stvoriti pozadina s pozitivnim komentarima na brojnim jezicima.

Sve ove promjene bit će kroz koji tjedan dostupne i u Hrvatskoj.


Foto: Instagram/Unsplash

M.Z.

Provjeri još...

Na Instagram i Facebook stiže opcija uz koju ćemo konačno skužiti koliko tamo 'visimo'

Fanovi gifova došli na svoje – Instagram je uveo novost baš za njih!

Hrpa novih poboljšanja na Instagramu – koja opcija je tebi top? ANKETA

instagram poboljšanja novosti anketa pozitiva

Još vijesti