Slika nije pronađena

Već je dobro poznato da updejti na Instagramu ne dolaze svima u isto vrijeme. Čak iako redovito ažuriraš aplikaciju, i dalje to ne mora značiti da će tvoj profil biti jedan od onih koji će među prvima dobiti novitete.

Dopisivanje na Instagramu dobiva novo ruho. Bit će tu hrpa novih opcija s kojima ćeš se moći igrati i uz koje ćeš imati mogućnosti još više personalizirati chatove. Najavljeno je da će biti čak 10 noviteta! Neki su zanimljiviji, neki ne toliko, ali svi će ti možda u nekom trenu dobro doći. Tako će se primjerice moći mijenjati boje u chatu, bit će spajanja s Facebook Messengerom, a tu je i jedna nova i fora opcija 'nestajanje'.

Krećemo od najzanimljivije novosti. Što je točno opcija 'nestajanje' i zašto je toliko zanimljiva? Uz ovu ćeš opciju moći poslati nekome poruku, ali ćeš moći i odrediti da ta opcija nestane iz povijesti vašeg chata u potpunosti. Neće pisati da je poruka obrisana kako je to primjerice u WhatsAppu, već će ta poruka samo nestati, kao da nikada nije ni postojala. Moći ćeš ovo koristiti za obične poruke, slanje fotki i videa. Bit će opcija da poruka nestane čim ju druga osoba vidi!

Ono što je zeznuto je da ćeš tu opciju moći koristiti samo ako ju ima i osoba s kojom se dopkaš. Ako ju oboje imate, sve što trebaš napraviti je swajpati prema gore i ući ćete u 'Vanish Mode'. I sve poruke koje budu u ovom chatu, kasnije više nitko neće moći vidjeti. Idealno za neke situacije.

Osim ovoga, evo što još novo dolazi. S obzirom da se Instagram i Facebook Messenger spajaju, doći će i do spajanja chatova iz obje aplikacije. Kako će to točno funkcionirati i izgledati, tek trebamo vidjeti. Osim toga, dolazi i opcija 'Watch Together', gdje ćeš s nekime u chatu moći zajedno gledati videe s FB-a, IG TV-a, Reelsa, pa čak i filmove. U razgovorima ćeš ljudima moći slati i boomerang stickere sa svojim selfijem. Chatovima će se moći mijenjati boje, a moguće će biti i napraviti shortcut za emojije koje najviše koristiš. I to nije sve. Olakšat će se prosljeđivanje objava pa ćeš moći poslati nešto odjednom grupi od max 5 ljudi, a doći će i opcija da kod odgovaranja možeš označiti poruku na koju točno odgovaraš, još jedna opcija koju sada koristimo na WhatsAppu. U poruke će se moći stavljati i razni efekti koji će se pojaviti osobi kada ju otvori, a i svatko će moći odrediti tko mu može poslati poruku, a tko ne, a bit će i nekih novosti s prijavljivanjem ljudi i blokiranjem.

Foto: Giphy/ Twitter/ Shutterstock.com - HBRH

M.T.

Pogledajte još:

Hoće li ovo biti novi TikTok? Nakon Instagrama, još jedna platforma najavljuje novu sličnu opciju

Instagram ponovno pokušava uvesti novi dodatak – i opet se ljudima ni malo ne sviđa

Kylie više nije kraljica Instagrama – zarađivala je najviše po objavi, ali sada ju je pretekao netko neočekivan

chat updejt novosti dopisivanje instagram

Još vijesti