Slika nije pronađena

Prema najnovijem izvješću američke analitičke kompanije Piper Jaffrey Snapchat na mjesečnoj bazi koristi 84% tinejdžera, a Instagram 85%, s time se da se očekuje da će Instagramu nastaviti rasti popularnost, piše Mashable.


via GIPHY


Nakon što je na IG prošle godine uvedena opcija Storiesa, direktnih poruka i filtera, Snapchat je ostao bez 'aduta'. Zato su krenuli redizajnirati aplikaciju i, suprotno očekivanjima, susreli su se s kritikama korisnika. Glavna zamjerka je bilo razdvajanje Snachat Storiesa slavnih osoba od onih koje objavljuju naši prijatelji, a nezadovoljni korisnici čak si i potpisivali peticiju kojom su zahtjevali povratak starog izleda. U samo tri mjeseca Snapchat je ostao bez tri milijuna korisnika. Ipak, uprava ga je odlučila zadržati i nastavila gubiti...

Njihovi korisnici su se preselili na Instagram, no i dalje su ostali konkuretni i dragi tinejdžerima – isto istraživanje je pokazalo da je 46% američkih tinejdžera Snapchat najdraža platforma, a samo 32% njih je reklo da im je najdraži Instagram.

Budući da se stanje samo do neke mjere može preslikati na Hrvatsku, nas zanima gdje si ti!


U svakom slučaju, Facebook gadno gubi – on je omiljen samo 5% ispitanih tinejdžera. Evo potpunih rezultata istraživanja (u dijelu koji se tiče najčešćeg korištenja i favoriziranja određene mreže) u tabličnom obliku.


Popularnost raste i YouTubeu kojeg je 2015. godine favoriziralo 21,4% tinejdžera, a sada ga obožava čak 33,1%.

Od ostalih načina 'gubljenja vremena', američki tinejdžeri najviše vole Netflix – čak 38% vremena koje gledaju video sadržaj provode uz taj streaming servis, a sve manje vremena provode uz kabelsku i satelitsku (samo 16,4%).

Jesu li te iznenadili ovi najnoviji rezultati? Reci nam u komentaru ispod članka!

Foto: Profimedia/Pixabay/Giphy

M.Z.

Provjeri još...

Instagram u borbi za mentalno zdravlje – lajkaš li novosti koje uvode? [ANKETA]

Hoće li Snapchat sada prestići Instagram? Novi update je totalna revolucija!

Instagram, Facebook, Snapchat – kako se riješiti bolesti zvane 'skrolanje'?

snapchat instagram društvene mreže Popularnost anketa

Još vijesti