Slika nije pronađena

Mentalno zdravlje je sve više u fokusu, a sada je i Instagram shvatio da je pogriješio s dodavanjem jednog skupa filtera. Oni su na neki način promovirali plastične operacije i govorili korisnicima da  ne izgledaju dovoljno savršeno sami po sebi.

Skupina filtera koja se pojavila na Instagramu koja korisnicima izobličava lice da im pokaže kako bi izgledali nakon podvrgavanja plastičnim operacijama, postala je u tren oka vrlo popularna. Djevojke su objavljivale selfije s povećanim usnama, izraženim čeljustima, povećanim očima i čak promijenjenom cijelom strukturom lica. Bilo je različitih, svi su ih koristili. Filter 'Fix Me' je tako stavljao na lice oznake i mapirao koji bi se dio lica treba podignuti, koji negdje pomaknuti...


'Plastica' je otkrivao kako bi izgledali da ste na plastičnoj operaciji povećali usne i podignuli i istaknuli jagodice.


Sada te filtere više nećeš moći koristiti. Glasnogovornik Instagram je za The Sun ispričao kako su htjeli da ovi filteri budu pozitivno iskustvo za korisnike, ali sada više nisu toliko sigurni u to. Nisu samo ova dva filtera odlučili maknuti, već i sve ostale efekte iz galerije koje imaju poveznice s plastičnim operacijama, a rekli su i kako u budućnosti neće odobravati izbacivanje ovakvih efekata. Ne zna se točno kada će ova nova politika stupiti na snagu, ali žele da to bude čim prije.


Negativno viđenje vlastitog tijela je sve češća tema o kojoj se priča, a Instagram želi pokazati da shvaća ozbiljno ovaj problem.

Foto: Freepik – pressfoto/ Instagram printscreen/ Twitter printscreen

M.T.

Pogledajte još:

Predstavi se u najboljem svjetlu – mali savjeti kako napisati što zabavniji i bolji opis profila na Instagramu

Novi trend na Instagramu koji je pokrenula Kendall Jenner – psiholozi upozoravaju da je zabrinjavajuć

Jennifer Aniston se tek sad pridružila Instagramu i to sa stilom – fotka 'Prijatelja' koju je objavila će te oduševiti!

zabranjeni plastične operacije Filteri instagram

Još vijesti