Slika nije pronađena

Vani ekipa radi na laptopima, a mi još uvijek brišemo ploče sa smrdljivim spužvama – dobrodošli u Hrvatsku. I dok je u većini naših škola situacija više nego krizna ima i onih koji rade na tome da učenici imaju edukaciju na svjetskoj razini.


U učionici Hotelijersko-turističke škole u Zagrebu ekipa povijest uči pomoću virtualnih naočala.
Kruno i Petar posjetili su Tutankamonovu grobnicu, a sljedeća je postaja možda Rimsko carstvo, Drugi svjetski rat ili gradnja Kineskog zida.

Povijest se uglavnom sastoji od bubanja godina i činjenica tako da je ovo stvarno prava mala revolucija za koju želimo da što prije zahvati cijelu Hrvatsku.


'Uz pomoć ministarstva uspjeli smo dobiti odobrenje za ovaj nastavni proces, on će od ove godine ući i u svjedodžbe tako da će svi učenici koji su bili na virtualnoj povijesti, svi učenici dobiti i redovnu ocjenu'
, rekao je Hano Uzeirbegović, profesor povijesti koji je došao na ovu genijalnu ideju.

Za učenje prapovijesti učenici igraju igru ‘Forge of Empires’, u kojoj proučavaju razvoj čovjeka od prapovijesti do suvremenog doba. Uz pomoć simulacije 'Dawn of Empires - Age of Alexandar The Great'uče o osvajanjima Aleksandra Velikog. O razdoblju Egipta i vjerovanjima ljudi u zagrobni život uče uz simulaciju 'Mummy maker'.

Hano je prije nekoliko godina osmislio ovaj projekt, potom kucao na mnoga vrata da mu se osigura oprema, a ove je godine konačno stigla potvrda za trud – prenose vijesti.hr.

Mi ćemo samo reći – svaka čast!


Foto: Shutterstock

I.I.

Pročitajte još:

Osnovnoškolci – pripazite! Ako upisujete gimnaziju, bit će vam teško pronaći posao

Dostupni su stari testovi – instaliraj aplikaciju koja pomaže u pripremama za Državnu maturu

Važni datumi za buduće maturante – objavljen kalendar polaganja ispita državne mature za sljedeću godinu

Virtualna stvarnost virtualna povijest povijest

Još vijesti