Slika nije pronađena

Facebook vam predstavlja funkciju - 'Zašto vidim ovaj post?', da biste lakše razumjeli i lakše kontrolirali ono što vidite od svojih Facebook prijatelja, stranica i grupa u svom feedu.

Također poboljšali su opciju - 'Zašto vidim ovaj oglas?'. Taj alat pokrenuli su još 2014. godine. Dobili su vrijedne povratne informacije tijekom godina koje su im pomogle da prošire informacije koje dijele s ljudima o oglasima koje vide. To znači da ćete moći kliknuti na postove i oglase u svom News Feed-u i dobiti kontekst vezano uz to zašto vam se pojavljuju baš te vijesti i poduzeti korake kako biste dodatno prilagodili ono što vidite.


via GIPHY


Cilj News Feed-a je to da korisnicima prikaže vijesti koje su im najrelevantnije. 'Zašto vidim ovaj post?' opciju možete naći u izborniku u gornjem, desnom kutu posta. Ta opcija vam objašnjava kako vaše prošle interakcije utječu na rangiranje postova u vašem News Feed-u. Konkretno, moći ćete vidjeti:

1. Zašto vidite određeni post u svom News Feed-u- na primjer, ako je post od vašeg prijatelja, grupe kojoj ste se pridružili ili od stranice koju ste zapratili.

2. Koje informacije općenito imaju najveći utjecaj na poredak postova, uključujući:

a) Koliko često komunicirate s postovima osoba, stranica ili grupa

b) Koliko često komunicirate s određenom vrstom posta, primjerice, videozapisima, fotografijama ili linkovima

c) Popularnost postova koje dijele osobe, stranice i grupe koje slijedite

3. Prečace do kontrola, kao što su 'See First'. 'Unfollow', 'News Feed Preferences', 'Privacy Shortcuts', kako bi vam pomogli personalizirati svoj News Feed.


via GIPHY


Tijekom njihovog istraživanja na temu 'Zašto vidim ovaj post?' Facebook je zaključio da ljudi žele poduzeti mjere pa su olakšali upravljanje sadržajem izravno iz ove značajke. Također, Facebook je obećao da će nastaviti slušati vaše povratne informacije i s vremenom razvijati te značajke.


Foto: Freepik/ Giphy

M.S.K. / Izvor

Pogledajte još:

Korisnici Facebooka i Instagrama trebali bi čim prije izmijeniti svoje lozinke! Opet sigurnosni problemi

Facebook još jednom razočarao korisnike - pomoću jednog podatka koji ste dodali svatko vas može pronaći

Želite se odmoriti od Facebooka, ali zadržati Messenger? Saznajte kako to možete napraviti

novost zašto vidim ovaj post zanimljivost why am i seeing this ad facebook news feed značajka

Još vijesti