Slika nije pronađena

Facebook je lansirao portal za mlade na kojem se bavi, po njihovom mišljenju, gorućim pitanjima koja zanimaju tinejdžere – kako ga pravilno koristiti, kako se zaštititi, kako postati popularan, kako stvoriti društveni pokret... Sastoji se od tri rubrike – 'Facebook – osnove', 'Glasovi vršnjaka' i 'Centar za sigurnost'.


Njegov cilj je omogućiti mladima da uživaju u korištenju Facebooka i vratiti ih 'online', nakon što su istraživanja pokazala da to postaje sve više 'mreža za stare', dok se mladi sele na Instagram i Snapchat. Izvješće eMarketera iz kolovoza 2017. godine je iznijelo zabrinjavajuće podatke za FB – po prvi puta u povijesti pada broj registriranih korisnika među mladom populacijom.

Ovim portalom uprava Facebooka ga pokušava vratiti na staru slavu, no nismo sigurni hoće li u tome uspjeti. Animirane ikonice nam djeluju fora, ali nekako kao da ovim potezom samo 'sole pamet' mlađim korisnicima... Blog možda čak i nije loša stvar jer na njemu možemo pročitati zanimljive priče tinejdžera koji su postigli neki učinak sa svojim kampanjama preko Fejsa.

Bilo kako bilo, portal je dostupan na 60 jezika na ovom linku.

Nas zanima kakvu budućnost predviđate novom portalu za mlade, ali i Facebooku?


Foto: Screenshot/Visual Hunt

M.Z.


Provjeri još...

Facebook brine za single ekipu – hoćete li koristiti novu 'Dating' aplikaciju? ANKETA

Velike promjene na Facebooku - hoćeš li odustati od najpopularnije društvene mreže zbog ovoga?

Ne želiš više nikad vidjeti ili čuti za bivšeg ili bivšu - Facebook ima idealno rješenje!

anketa portal za mlade novo facebook

Još vijesti