Slika nije pronađena

Jednu od najelitnijih osnovnih škola u Banjaluci potresa šokantan slučaj učenice devetog razreda škole  koja je ostala trudna s 13 godina i trenutno je u sedmom mjesecu trudnoće.

Djevojčica je zatrudnjela sa dvije godine starijim momkom, s kojim je navodno u dužoj vezi, a ovaj slučaj je izazvao burne reakcije na sjednici školskog savjeta roditelja, te se u cijelu priču uključio i banjalučki Centar za socijalni rad, prenosi Blic.rs

Međutim, u ovoj ustanovi, kao i osnovnoj školi koju pohađa djevojčica, zbog zaštite maloljetnika, nisu željeli iznositi više detalja o cijelom slučaju.

'S obzirom na to da se radi o vrlo osjetljivim i povjerljivim podacima, iznošenje istih u javnost nije u najboljem interesu maloljetnika. Centar za socijalni rad Banja Luka poduzima sve aktivnosti i radnje koje su u našoj nadležnosti u skladu sa zakonskim ovlaštenjima' objašnjeno je.

Prošle godine je najmlađa rodilja u Republici Srpskoj imala 15 godina, a toliko godina je imala i najmlađa djevojčica koja je izvršila abortus.

Ovaj slučaj je još jedan dokaz važnosti educiranja mladih o sekusalno odgovornom ponašanju.

Foto: arhiva
Izvor:
blic.rs

Pročitajte još:

Ispovijest djevojke koja je ostala trudna s 15: 'Moj život postao je prilično jadan'

Srednjoškolka i trudnica: ovo možda niste znali

Odgovorno seksualno ponašanje: Kontracepcija

Trudnoća maloljetnica

Još vijesti