Slika nije pronađena

Naslovnice magazina za cure uglavnom krase poznate manekenke, lijepe glumice ili popularne pjevačice koje savjetuju kako izgubiti kilograme, koji puder koristiti i kakvom modnom kombinacijom impresionirati dečka.

Kada su nedavno usporedili naslovnice dvaju časopisa – Girl`s Life i Boy`s Life, uočene su drastične razlike. Dok se dečkima savjetovalo da promisle o budućnosti i karijerama, djevojke su bile zatrpane savjetima 'kako biti ljepša'.

Gotovo je cijeli internet reagirao na tu usporedbu časopisa koji u prodaji doslovno stoje jedan kraj drugoga jer se time promiče misao da cure trebaju samo biti lijepe, a da dečki mogu sve te da bi osobito trebali pripaziti na budućnost.


Upravo zato je dizajnerica Katherine Young je predložila kako bi naslovnica časopisa Girl`s Lifea trebala biti. Na svojoj naslovnici, Katherine je naglasila što sve djevojke mogu napraviti, a ne njihov izgled, šminku ili odjeću.

Ona pokazuje da cure mogu ostvariti svoje snove, da bi trebale pomagati zajednici, kako se izraziti, kako raditi na samopouzdanju i drugo. Na njenoj naslovnici se nalazi teen znanstvenica Olivia Hallisey koja je 2015. osvojila nagradu na Google Science Fair, a napravila je test na ebolu koji košta 25 dolara.


`Djevojke treba naučiti da su one više od samo lijepog lica, a to treba naučiti i dečke` kaže dizajnerica, a iz uredništva časopisa kažu da su uvijek ponosni na svoje naslovnice s čim se mnogi ne slažu.

Što vi mislite o ovome?


Foto: Twitter

I.P.

Pročitajte još:

`Trebaš se više šminkati`: ružne stvari koje se ne bi trebale govoriti djevojkama

Mitovi o dečkima u koje cure trebaju prestati vjerovati

`Cure tračaju, dečki ne` - stereotipi o spolovima koji su totalna laž

Dečki cure naslovnica časopis dizajnerica

Još vijesti