Slika nije pronađena

Vjerojatno svaki dečko sanja da je u njegovim cipelama. Igranje igrica cijeli dan i još zarađivanje od toga za puno njih sigurno zvuči kao raj. Ovaj je dečko to pretvorio u svoju stvarnost  - i sada je prvak svijeta.

Svaki se hobi danas može pretvoriti u izvor zarade, pa čak i igranje videoigara. Domagoj Fancev je 17-godišnjak iz Karlovca koji je jedan od najboljih gamera na svijetu. Ne u Hrvatskoj. Na svijetu! Upravo je osvojio titulu viceprvaka svijeta na velikom natjecanju i gostovao u RTL Direktu da ispriča nešto više o tome što radi.

Domagoj je član jedne od najuglednijih organizacija videoigara na svijetu, Fanatika. Domagoj, ili pod svojim gejmerskim imenom – Doma, dnevno za kompom provodi minimalno 8 sati i igra igrice. Zvuči kao glupost, ali njemu ovo donosi mjesečnu zaradu i do 10.000 dolara. Sada je gostovao na turniru gdje su on i njegov tim pokupili 100k dolara. Igra koju su igrali zove se Valorant, koja je relativno nova, ali svejedno je postala poznata u gejmerskom svijetu i ima veliku publiku.

Novci se ovdje zarađuju putem streamova i sudjelovanja na natjecanjima, a Twitch je glavno mjesto gdje se streama. Prvu je zaradu Domagoj ostvario prije 3-4 godine i tada su i njegovi roditelji shvatili da igranje igrica nije samo običan hobi i način za ubiti vrijeme. Pružaju mu podršku od samog početka, što je posebno bitno s obzirom da Domagoj još nije niti punoljetan. Igrati igrice za sada definitivno ne misli prestati!

Pogledajte još:

Emina je pravi hit u regiji i svi žele da im crta po tenisicama! Kada vidiš njene kreacije, bit će ti jasno i zašto

Je li studiranje u Americi kul kao na filmu i kako joj je TikTok pomogao pronaći ljubav? Upoznajte Franu!

Maturanti iz Omiša osnovali svoju stranku i kandidirali se na izborima da vide kako će proći – evo rezultata!

igrice Domagoj Fancev gejmanje

Još vijesti