Slika nije pronađena

Iako su Instagram, Snapchat, YouTube i ostale društvene mreže najčešće odredište u trenucima kada ti je dosadno, vrati se u svijet mobilnih igrica, jer neke od ovih nećeš moći prestati igrati kada počneš, a u neke možeš uključiti i frendicu.

Bilo da se ujutro predugo voziš tramvajem do škole, moraš stalno čekati frendicu jer uvijek kasni ili trebaš samo ubiti nekoliko minuta za vrijeme nastave, uvijek ti je u ruci mobitel, a umjesto da po tko zna koji put skrolaš po Instagramu, zabavi se na malo drugačiji način. Igrice za mobitele su  u nekom trenutku prestale biti kul, ali među hrpom glupih, skriva se nekoliko dragulja koji će biti savršeni za skratiti ti vrijeme ili za zabaviti se s frendicom. Baš zato što su zabavne, postoji dobra šansa da ćeš se na neke od ovih navući i odjednom shvatiti da ju igraš već sat vremena.

Candy Crush Saga


Igrice koje su napravljene po ovom sistemu uvijek imaju dobru šansu da te navuku. Početne je nivoe vrlo lako proći, a kada jednom kreneš, nećeš se moći zaustaviti. Živcirat će te oni koje nećeš proći iz prve pa ćeš ih ponavljati koliko god puta treba. Sreća u nesreći je što postoje životi, koje kada potrošiš, ne možeš dalje igrati, pa si barem sigurna da nećeš pretjerati. Tko bi rekao da spajanje dijamanata, slatkiša i voća može biti toliko zarazno.

Heads Up


Dok većinu igrica na mobitelu možeš igrati u tišini i neprimjetno, ovo nije jedna takva. Heads Up je super igra za druženje s prijateljima ili obitelji, a radi se o mobilnoj verziji igre koja postoji i kao fizička. Na ekranu mobitela će se izmjenjivati pojmovi koje jedna osoba mora pogađati dok joj ih drugi opisuju. Ne radi se o ničemu novom, ali ovakve stvari su uvijek zabavne.

Where's My Water?


Čak i kada nešto izgleda na prvi pogled kao igrica za djecu, nemoj je odmah otpisati, pogledaj o čemu se radi. Where's My Water se čini kao jedna takva, ali zapravo, kako je više igraš i odmičeš se po nivoima, to postaje sve teže. U igrici se radi o tome da moraš preusmjeravati vodu od slavine do glave od tuša kako bi se krokodil mogao istuširati.

Flow Free


Opis ove igrice bi trebao biti jednostavan: 'Oprez: zarazno'. Ovo je još jedna od onih koja te navuče na početku kada je lagano, a kako se odmičeš, tako postaje teže, ali ne možeš pustiti. Vrlo je jednostavna u teoriji – treba spajati točkice iste boje bez da pređeš preko linije neke druge boje, ali u praksi... Pravo rješenje za dosadu kada trebaš biti tiho.

Temple Run


Prije nekog vremena ovu su igricu svi igrali. Ako te tada zaobišla, čekiraj ju sada. Nju nećeš moći igrati toliko mirno i neprimjetno kao neke od ranijih igrica, jer nema šanse da se ne uživiš i ne kreneš mrdati u smjeru gdje ti ide i likić u igrici. Radiš upravo ono što naziv igrice govori – moraš trčati, tj. pobjeći iz hrama.

Doodle Jump


Najbolje igrice su uvijek one najjednostavnije, a ni ova nije previše komplicirana, iako s vremenom postaje teža. Ima dovoljno postojećih nivoa da ih ne možeš sve proći samo tako, a dok i prođeš, igrica se updejta i stignu novi. Princip je vrlo jednostavan – skačeš po daskicama sve više i više i više.

Plants vs. Zombies


Nije bitno koliko dugo igraš ovu igricu, nikada ti neće dosaditi. Osvajala je nagrade, dobila i nastavak, i i dalje je mnogima favorit kada su u pitanju mobilne igrice. Moraš saditi cvijeće kako bi sakupljali sunce, a kada imaš dovoljno sunca, možeš pucati u zombije koji ti se cijelo vrijeme približavaju. Možda ne zvuči ludo zabavno, ali samo je počni igrati i bit će ti jasno zašto je toliko omiljena.

Foto: Freepik/ Google Play

M.T.

Pogledajte još:

Najuspješnija na svijetu: Jedna se mobilna igrica posebno ističe po svojoj popularnosti, igraš li ju i ti?

Stiže nova opsesija! Igrica Pokemon Go je zaboravljena – danas izlazi Harry Potter verzija

Jedna je igrica proglašena najpopularnijom ikad! Ima 250 milijuna igrača, a postala je i viralni fenomen

dosada mobilne igrice zarazno igrice mobitel

Još vijesti