Slika nije pronađena

Svima je jasno da su djevojke te koje kao as u rukavu imaju razne psihološke igre kojima će dobiti ili nagovoriti dečka da napravi ono što žele. Ali i dečki to rade, a da možda ni ne primijetiš jer ne očekuješ tako nešto od njih.

Psihološke igre nisu ugodne, a ako se osjećaš da si u emocionalno teškoj vezi gdje je tvoj dečko taj koji vuče sve konce, to može biti znak da si u vezi s narcisom i manipulatorom koji misli samo na sebe. Kako prepoznati igra li se samo s tobom i kako se nositi s takvim ponašanjem? Postoji najčešćih 8 psiholoških igara kojima ovakve osobe dolaze do svog cilja. Njima se koriste kako bi sakrili svoje pravo lice, a prikazali se kao nekoga tko je najbolji i nepogrešivi. Takve osobe i toksične odnose s njima najbolje je u potpunosti maknuti iz života jer teško da će se ikada stvarno promijeniti. Ono što oni žele je zamaskirati se kako bi drugi ostali u prijateljskim ili ljubavnim vezama s njima, a ovo su emocionalne i psihološke igre koje možeš primijetiti da često koriste:

1.Pravi se da je savršen dečko


Žele da im netko podigne ego tako da im govori kako su najbolji i najsavršeniji, a to postižu tako da u pravom trenutku kažu pravu stvar. Prokužit će curu i shvatiti što ona želi da joj se kaže i to joj i reći. Sve kako bi je osvojio i već na početku odnosa složio lažnu sliku u njoj glavi da je on najbolji na svijetu. Prepoznat ćeš ovakvo ponašanje po hrpi slatkih i romantičnih komplimenata koje dijeli šakom i kapom. Navuku curu u vezu tako da se stave u ulogu njenog savršenog muškarca. Kada u svom cilju uspiju, dosadit će im i otići isto raditi nekoj drugoj, a djevojku će ostaviti tužnu i slomljenog srca.

2. Okreće problem tako da ti uvijek ispadneš kriva


Kada u nekom trenutku ti ne želiš raditi i ponašati se kako to on želi i suprotstaviš mu se, možeš očekivati da će baš svaki put cijelu stvar okrenuti tako da će tebe okriviti. Složit će priču tako da ispadne da si ti jedini problem koji stoji između vas i sreće. Ono što zapravo rade je da skreću pažnju sa sebe i pogrešaka koje rade na drugu osobu. Najčešće u napadima koriste kritiziranje nečije osobnosti.

3. Optužuje te bez dokaza


Kako bi sakrili svoje nedostatke, optužit će tebe za razne stvari – od toga da si ga prevarila do toga da si sebična osoba. Naravno da za te optužbe neće imati dokaza, ali to ih ne sprječava. Sebe pretvore u žrtvu tvojih postupaka, koji su zapravo nepostojeći, ali ako oni zamisle da postoje, radit ćete ludom dok ne pukneš.

4. Želi te prikazati ludom


Kada ovakav tip osobe podsjetiš na nešto što su napravili i gdje su pokazali svoje pravo lice, reći će ti da si u krivu i da se ne sjećaš dobro. Cilj im je napraviti da se osjećaš ludo.

5. Tišina mu je jedno od glavnih oružja


Kako bi izbjegao situacije s kojima se ne zna i ne želi nositi, kaznit će te tišinom. Prestat će se javljati, odgovarati na poruke, kao da ne postoje, dok se ti mučiš i analiziraš svaku sitnicu koju si napravila ili izgovorila.

6. Odbacuje te


Kada dobije od tebe sve što želi, počet će te polako odbacivati i odmicati se. On je iz tog odnosa izvukao sve što želi i u nekom trenutku želi prijeći na drugu osobu jer mu tvoje divljenje više nije dovoljno.

7. Okreće druge ljude protiv tebe


Kada ti postane malo čudno što se ne možeš nikako složiti s dečkovim prijateljima ili njegovom obitelji, razlog iza toga može biti da ih je on u nekom trenu okrenu protiv tebe. Oni su mu podrška koji će opravdavati sve što radi, zato ih treba na svojoj, a ne tvojoj strani.

8. Vraća se u tvoj život baš u 'pravim' trenucima


Nije slučajnost da ti se ponovno javio baš par dana nakon što si prekinula s dečkom i dok si još tužna. Tada su mu najveće šanse da će dobiti drugu priliku i to će i iskoristiti.

Kada primijetiš na vrijeme ovakva ponašanja i prepoznaš ih kao problematična, imat ćeš vremena snaći se, osmisliti dobar plan i naučiti ga pameti. Imaj cijelo vrijeme na umu da ti nisi problem i suprotstavi mu se. Sve mu reci u facu, razotkrij ga pred svima i u potpunosti isključi iz svog života. Čvrsto se drži svojih odluka i ne daj mu da ti uđe u glavu – to će ga naučiti lekciju.

Foto: Shutterstock/ Giphy

M.T.

Pogledajte još:

Toksični prijatelji defo nisu vrijedni vaše pažnje! Prepoznaš li ovih 8 znakova – bježi

Prepoznaj emocionalne manipulatore! Koriste ovakve rečenice kako bi kontrolirali tvoje ponašanje

Spriječi to da manipuliraju tobom i iskorištavaju te! Otkrij ključan sastojak zdrave i duge veze

veza emocinalne znakovi psihološke manipulator igrice

Još vijesti