Slika nije pronađena
Način poslovanja tvrtke Čazmatrans nedavno je dobrano razljutio dio učenika putnika i njihove roditelje. Konkretno, nemogućnost kupnje učeničke mjesečne karte u kratkom roku digla je živce svima koji su ovih dana stajali duže od sat vremena u redu ispred šaltera.

'Nevjerojatan je način poslovanja tog autoprijevoznika, kao da zazivaju bojkot svojih usluga. Neljubaznost vozača, dijela osoblja koje prodaje putne karte, nedostupnost informacija, sve se to sabire u iskustvu koje sam stekla kao roditelj učenika putnika i kao korisnica njihovih usluga', kazala je za Glas Podravine stanovnica Hlebina čije je ime poznato redakciji.

Isprva smo mislili da je riječ o izoliranom slučaju, ali naredni dan pokazao nam je da izrečene optužbe nisu izuzetak, nego da nezadovoljnika uslugama Čazmatransa ima mnogo više. U razgovoru sa Sonjom Špoljar iz Peteranca, majkom đaka putnika, također smo čuli bujicu negodovanja na račun autoprijevoznika. 'Tjedan dana prije početka nastave na šalteru koprivničkog autobusnog kolodvora niste mogli kupiti kartu za prijevoz učenika. U prodaju su puštene prvog dana nastave. I što se dogodilo? Dobili smo dugačke redove za kupnju karata', istaknula je Špoljar.

via GIPHY


Naša sugovornica kaže da je prvog dana nastave, u popodnevnim satima dolazila u više navrata ne bi li kupila učeničke mjesečne karte za svoje kćerke. Svaki puta vidjela je vojsku ljudi kako čeka na red. Došavši ponovno u 18 sati, vidjela je da se red ne smanjuje pa je kazala kćerkama da nema druge, nego da i same stanu u tu trakavicu i čekaju. 'Bilo je točno 19,35 sati kad je kćerka napokon sat i pol došla na red. No uslijedilo je iznenađenje, šalterski zaposlenik mrtav hladan zatvorio joj je šalter ispred nosa, unatoč natpisu prema kojem je radno vrijeme do 19,45 sati', riječi su Špoljar koja dodaje da su putnici upozorili na nelogičnost postupanja, ali neljubazan i spor zaposlenik, kazao im je da on do 19,45 sati mora izbrojiti novac u kasi, kako piše Glas Podravine.'Nije to jedini apsurd, ima ih još. Probajte doznati vozni red autobusa. Takvo što za Čazmatrans ne postoji. Prometovanje njihovih autobusa moguće je saznati usmenom predajom među korisnicima njihovih usluga. A ljubaznost, odnosno neljubaznost njihovih vozača, to je pak priča za sebe. Samo ću kazati da se jedan od njih nedozvoljenim rječnikom obratio mojoj kćeri jer je željela sići na stanici u Peterancu. Tvrdio je da to nije njegova stanica i onda je na nju sasuo rečenice pune žuči kao da je ona kriva što ne postoji jasno izvješen vozni red pa je ušla u autobus koji prolazi, ali ne staje u Peterancu', ispričala nam je krajem prošlog tjedna Špoljar i uputila nas na autobusni kolodvor kako bi se i sami uvjerili u dugačak red za kupnju karata.


via GIPHY


Njoj samoj nije jasno zašto autoprijevoznik ne otvori više šaltera za vrijeme velikih gužvi, umjesto što je otvoren jedan na kojem radi spora i neljubazna osoba. Apsurd je riječ kojom je moguće opisati poslovanje Čazmatransa, tvrdi Špoljar. Prema njenim riječima, kupnju učeničkih karata nije moguće obaviti u šest sati kad se otvara šalter. Učenici je mogu kupiti tek od osam sati, odnosno u vrijeme kad bi trebali biti na nastavi. Doista, kako smo se sami osvjedočili pročitavši obavijest na autobusnom kolodvoru, učeničke karte moguće je kupiti isključivo između osam i 12 sati te od 14 do 19,45 sati.

via GIPHY


Foto: Giphy/ Freepik

M.T./ Izvor

Pogledajte još:

Je li netko tko i tebi predaje na listi? Objavljen je popis najboljih nastavnika u Hrvatskoj

Postoji li problem ili ne? Koliko je prodaja i korištenje droga prošireno po hrvatskim školama

Učenik bio nepristojan prema profi - mama se odlučila na kreativnu i sramotnu kaznu

prijevoz Škola Učenici problem bus mjesečna Autotransport

Još vijesti