Slika nije pronađena

Tinejdžerka iz Pennsylvanije uhićena je zbog sumnje da planira slijediti primjer dječaka koji su poubijali svoje školske kolege i učitelje, posebice Erica Harrisa i Dylana Klebolda koji je u svom ubilačkom pohodu ubio 12 učenika i učiteljicu u srednjoj školi Columbine (o tome je naknadno snimljen i film). Djevojka je navodno u svoj dnevnik zapisala da bi željela postati “prvi ženski masovni ubojica”.

Osoblje srednje škole Radnor pronašlo je jezivu bilježnicu, a ono što su unutra pročitali zaprepastilo ih je: “Zamislite samo tu moć… Metci izlaze iz pištolja uz glasni prasak, buše klince oko mene, prizor kako padaju na zemlju, krv prska po podu, glasni krikovi…

Navodno je pisala i o tome kako obožava ubojice iz škole Columbine, a navodno je čak i pisala roditeljima jednog ubojice sa željom da nastavi plan njihovog sina.

Djevojka je navodno već prije patila od mentalne bolesti, ali nije točno navedeno koje. Postavlja se pitanje – što onda radi u redovitoj školi poput ove? Treba li joj, kao tinejdžerki s drugačijim potrebama, posebna skrb i nadzor?

17-godišnjakinja je uhićena i optužena za prijetnju terorističkim napadom.

L.B./izvor: The Stir

foto: screenshot/NBCNews

radnor srednja škola ženski masovni ubojica tinejdžerica

Još vijesti