Slika nije pronađena

Dječak od 14 godina iz Ivanić Grada svaki dan dolazi u Zagreb kako bi skupljao plastične boce i papir i na taj način financijski pomogao svojoj obitelji u kojoj je još četvero braće i sestara, a žive od jedne plaće.

Nikola ne oskudjeva ni u čemu, ali njegov odnos prema radu i novcu poruka je mnogima: 'Skupi se sto komada boca i negdje sto kila papira. Radim to već negdje 5-6 godina. To sam zavolio jer ne moram tražiti roditelje ništa' objasnio je za RTL.

'Ustajem se oko negdje 4-5 sati, dođem s tatom u Zagreb i meni nije naporno jer imam bicikl s kojim sam puno brži nego pješke' dodaje Nikola.

Vlastitom zaradom Nikola olakšava situaciju cijeloj obitelji. Ima još četvero braće i sestara, a svi žive od jedne plaće. Sve što skupi, prevozi do oca koji u Zagrebu radi kao zaštitar.


'Da sam na njegovom mjestu, meni bi bilo mrsko ustajati. Ja sam mu govorio, ali on hoće raditi i džabe. Ne mogu ja sad, ne bi ga zaustavljao kad on hoće raditi' kazao je dječakov otac Ilija Obradović.

Prtljažnik napune svaki dan, a po boci i kilogramu papira zaradi 50 lipa, a sa zarađenim novcem Nikola kupuje sve - od tenisica do bona za mobitel. 

Dio zarađenog novca svakako će otići na troškove maturalca na koji Nikola planira sa svojim razredom u rujnu. Video prilog pogledajte ovdje.


Foto/Izvor: RTL
I.N.

Pročitajte još:

Fotka siromašnog dječaka koji piše zadaću uz svjetla restorana oduševila i rastužila svijet

Djeca iz siromašnih zemalja čitaju probleme djece iz bogatijih zemalja – znate li koja je njihova reakcija?

Srednja škola osigurala prostoriju u kojoj siromašniji učenici mogu uzeti ono što im treba

tinejdžer džeparac boce

Još vijesti