Slika nije pronađena

Ljeti imamo puno više vremena za izlaske, izlete, odlaske na kave i druženje s prijateljima. No, većina tih aktivnosti iziskuje novce, a sve to je nekada teško financirati samo s džeparcem kojeg dobivaš.

Ljeti je najbolja opcija raditi, barem tih 2 do 3 mjeseca kako ne bi ovisili samo o džeparcu kojeg nam roditelji daju. No, ako ti se baš ne da raditi i ne želiš raditi iz nekih drugih razloga, onda moraš naći način kako preživjeti sva druženja i izlaske s prijateljima s tim džeparcem. Čini ti se nemoguće, ali to je svakako moguće, samo moraš pratiti sve od ovih 5 pravila ako u tome zaista i želiš uspjeti!

1.Napravi si račun u banci
Kada napraviš račun u banci, većinu novaca drži upravo na računu. Tako ćeš imati bolji uvid u svoje financije, točno ćeš vidjeti koliko imaš novaca i s koliko njih raspolažeš te nećeš imati novčanica u novčaniku.

2.Odredi si dnevni limit
Dnevni limit određuješ prema visini džeparca kojeg imaš. No, on ti može pomoći pri tome da si čim više uštediš jer više od tog limita onda ne smiješ potrošiti! Uvijek moraš imati na umu da ako prijeđeš limit, nećeš moći ništa uštedjeti ili nećeš imati novaca.

via GIPHY

 

3.Nemoj ići na više od jedne kave dnevno
Čak je i jedna kava dnevno možda previše, ali ako baš moraš, onda idi na samo tu jednu dnevno. Iako nam se 12, 13 ili 15 kuna ne čini mnogo za kavu, kada odeš na nekoliko njih u jednom danu, ta se cifra jako poveća pa pripazi na to.

Korektori Jeftino ne znači loše! Korektori koji su jeftini, a rade posao bolje od onih skupih

4.Sve što dobiješ više od budžeta uplaćuj na račun
Ako ti se dogodi situacija da dobiješ novce od nekog, a da u pitanju nije tvoj džeparac, onda te novce obavezno stavi sa strane, a još je bolja opcija da ih uplatiš na račun. Nemoj ih nikako odmah potrošiti već ih čuvaj jer će ti sigurno trebati.

via GIPHY

 

5.Nemoj kupovati hranu samo zato jer ti se baš to sada jede
Iako svi imamo često situacije gdje nam se u tom trenutku baš nešto jede, poput čokolade, Nutelle ili sladoleda, nemoj odmah pohrliti u dućan da si to i kupiš. Pokušaj na taj način nešto sačuvati i nađi kod kuće neku zamjenu za to što ti se jede kako bi u tom trenutku prevarila svoj mozak!

Skupljanje novaca za bazen Oduševili načinom na koji su skupili novce za novi bazen - a nije u pitanju posao preko ljeta

Zeleni ljetni outfit Izgledaj fensi na budžetu: 6 ljetnih trendova koje obožavaju cure sa stilom

Ljeto druženje prijatelji Slobodno Vrijeme štednja džeparac novci novac

Još vijesti