Slika nije pronađena
Obitelj Kardashian uvela nas je u svijet jeftine ljepote. Pokazale su običnim djevojkama i ženama kako pomoću umjetnih sjenki sakriti, odnosno istaknuti fizičke mane i vrline bez odlaska pod nož.

Konturiranje lica, pa čak i cijelog tijela, danas je na vrhuncu svoje moći. Sjenčanje određenog dijela tijela postala je prava umjetnost. Ovi umjetnici, kojima možemo postati baš svi, kistom stvaraju čuda na licu, poslije sve dobro izblendaju i pretvore se u prave ljepotice.


Želeći sakriti svoje nesavršenosti, kao i svaka nesigurna tinejdžerica koja je bila maltretirana u školi, YouTube zvijezda  BellaDeLune, pravog imena Esther Isabel Amado Romo, popularizirala je novi, kreativni oblik šminkanja. Među prvim 'čudnim' konturama koje je radila na svom licu, bio je prikaz klauna. Inspiraciju za prvo remek-djelo dali su joj hejteri koji su je nazivali klaunom upravo zbog posla kojim se bavi.


Njezinu zaigranost i želju za izražavanjem kreativnosti slijede mnoge mlade djevojke kako na YouTubeu i ostalim društvenim mrežama, tako i sramežljive tinejdžerice koje na ovaj način usavršavaju svoje vještine pred ogledalom.

Danas se osim klaunova mogu vidjeti kosturi, puzzle, razni geometrijski oblici, natpisi pa čak i životinje. I sasvim sigurno je da neće biti šteta ako se ovakva umjetnost ostavi na licu bez prekrivanja ostalom šminkom.


Hajde, što čekaš? Isprobaj ove 'čudne' konture i ti!


Voliš pisati? Ili pak više voliš snimati videe? Oduvijek te zanimalo kako bi bilo biti novinar? Ovo je prilika da se okušaš u novinarskom poslu i vidiš jesi li stvoren/a za to. Teme su po tvom izboru, to može biti moda, savjeti, glazba, zanimljivosti, DIY, škola, tehnologija... sve što zanima tebe i ostale tinejdžere!

Svoj članak ili video možeš nam poslati na mail novinar@teen385.com ili u inbox na Facebook stranicu Teen385.com.


Željka Mamuza

Foto: YouTube/Screenshot

Provjeri i ostale tekstove naših Teen novinara...

Negativne strane Interneta iz prve ruke – jeste li svjesni što su nam donijeli guglanje i stalkanje

Kad ti je moto 'YOLO' – sve čari i razočaranja s maturalca iz iskustva tinejdžerice

Tinejdžerica savjetuje – 'to-do' lista uz koju je produktivniji početak školske godine zagarantiran

teen novinar kontrure sjenčanje umjetnost

Još vijesti