Galerija LAV Art Studio - 21 LAV Art Studio - 20 LAV Art Studio - 19 +20 LAV Art Studio - 18

LAV Art Studio nalazi se u centru grada, a kada je već pao mrak, nemoguće je ne zamijetiti izlog iz kojega pršte vesele boje. Nismo mogli suspregnuti znatiželju i vidjeti što se krije iza blještavih slika u jednom naizgled običnom izlogu na Ilici. Ušli smo skeptični, ali smo kući otišli s vlastitom slikom i predobrim uspomenama.


Od mnoštva različitih radionica u ponudi odlučili smo se za neon slikanje, odnosno korištenje svjetlećeg akrila. Teško je pronaći riječi koje bi dovoljno dobro opisale prvi dojam koji smo stekli. Na početku smo bili pomalo skeptični jer smo potpuno neiskusni u crtanju i slikanju, te je trema bila prisutnija od našeg entuzijazma. Očekivali smo ozbiljan, akademski pristup, nešto slično posjeti umjetničkoj galeriji gdje bi smo morali smišljati izuzetno pametne riječi kako bismo opisali ono što vidimo pred sobom. Srećom, ispostavilo se da smo bili u potpunosti u krivu jer je atmosfera ovdje daleko od formalnosti. Čim smo kročili unutra, dočekala su nas tri mlada i vedra lica koja su nas odmah uvukla u neku priču, brišući tjeskobu kao da nikada nije ni postojala.

LAV Art Studio


Kako je nastao LAV Art studio?
 

Iako su se mjesta u prostoru brzo popunjavala i gotovo sva su bila zauzeta u samo nekoliko minuta, imali smo sreće uloviti Filipa Vlahovića, vlasnika studija, koji nije oklijevao podijeliti s nama nekoliko zanimljivih detalja o samom konceptu studija.
„Prije sam vodio radionice „Paint and Wine", ali uvijek sam osjećao da postoji prostor za unapređenje, za nešto iznimno. Tako mi je pala na pamet ideja da podignem standardnu radionicu na potpuno novu razinu - slikat ćemo u mraku, a boje će nam osvijetliti prostor! Da bismo iskustvo učinili još posebnijim, pobrinut ćemo se za odabir posebne glazbe, a naš majstor iza šanka bit će tu kako bi pripremao jedinstvene koktele i dodatno začinio naš kreativni doživljaj“, opisao nam je Filip.



Zašto je ovaj Studio poseban i drugačiji od drugih?


Ovaj Studio se ističe svojom raznovrsnom ponudom kreativnih radionica koje pružaju jedinstvena iskustva. Za razliku od drugih studija, LAV Art Studio ne nudi samo jedan tip radionica, već se nude brojne alternativne mogućnosti. Posebno se izdvaja klasična opcija paint and wine, koja kombinira umjetnost s uživanjem u dobrom vinu, stvarajući opuštajuću atmosferu za posjetitelje. Osim toga, Studio želi probuditi umjetnika i u onim najmlađima pa organizira i posebne radionice slikanja namijenjene djeci u dobi od 6 do 14 godina, prilagođene njihovim interesima i razvojnim potrebama. Jedna od najuzbudljivijih najava je radionica kiparstva koja se trenutno nalazi u fazi planiranja. Ova radionica obećava jedinstveno iskustvo, jer će voditi kipar Karlo, a on planira ponuditi mali tečaj koji će polaznicima omogućiti stvaranje vlastite portretne biste. U konačnici, Studio se izdvaja po svojoj posvećenosti pružanju raznolikih i unikatnih iskustava kroz kreativne radionice. Ova raznolikost čini Studio jedinstvenim među sličnim prostorima, pružajući svima priliku da istraže različite aspekte umjetnosti i izraze svoju kreativnost na originalan način.



Kako izgleda jedna radionica?


Nakon što smo se smjestili i dobili prvu rundu koktela, došao je trenutak za slikanje. Bilo bi neiskreno reći da nam se kist nije lagano tresao na platnu… Iako je tjeskoba bila minimalna, uvijek postoji osjećaj da bi nešto moglo poći po zlu. Srećom, nismo bili prepušteni sami sebi. Filip nam je sve detaljno demonstrirao, a važnu ulogu imaju i dvije Pauline, stručnjakinje s nastavničkog smjera Akademije, koje su tu da pruže podršku i vodstvo. Njihova prisutnost nije samo tehnička pomoć u slikanju, već i ohrabrivanje riječima pohvale, što je doprinijelo razvoju samopouzdanja svih nas. Osiguravaju i da svatko ima dovoljno boja na paleti i da čaše nikada nisu prazne, stvarajući okruženje u kojemu se svatko mogao posvetiti svojoj slici bez bilo kakvih vanjskih briga.

LAV Art Studio

Radionica ne predstavlja samo umjetnički proces, već i socijalno iskustvo. Nije prošlo puno vremena, a mi smo se već sprijateljili s drugim polaznicima radionica pa nam je večer prošla jako brzo uz gomilu zezanja i zanimljivih priča. Sve ovo zajedno čini radionicu ne samo prilagodljivom svim razinama umjetničkog iskustva, već i izvorom inspiracije i zabave

 

Jesi li ti kandidat za ovu radionicu?


U razgovoru s Filipom na samom početku, postavljalo se ključno pitanje o potencijalnim polaznicima. Može li zaista svatko, bez obzira na umjetnički talent ili eventualne poteškoće, sudjelovati u ovoj slikarskoj avanturi? Filip tvrdi da je odgovor potvrdan, bilo da imaš prirodni umjetnički talent ili čak „dvije lijeve" ruke. I, iskreno, bili smo skeptični po tom pitanju, sumnjajući da je stvarno moguće da baš svatko može postići uspjeh u ovakvom okruženju. Međutim, iznenađujuće, pokazalo se da smo bili u krivu, po drugi put. Kao netko tko možda ne posjeduje izražen umjetnički dar, mogu ti reći iz vlastitog iskustva da ćeš se vratiti kući s iznimno cool slikom i nezaboravnim iskustvom. Dakle, ako razmišljaš o tome, odgovor je potvrdan - ti si definitivno kandidat za ovo mjesto, kao i tvoje prijateljice, i zapravo bilo tko tko osjeća volju i želju za izlaskom iz vlastite comfort zone te otkrivanjem unutarnjeg umjetnika. Uz pravo mentorstvo, dobru glazbu i pokoje osvježavajuće piće, svatko ima potencijal izvući najšarenije boje iz vlastite kreativnosti!
Za potpuni uvid u cijelu atmosferu i posebnosti ovog studija, klikni na galeriju gore!


LAV Art Studio neon crtanje paint and wine kiparstvo radionice umjetnost dojmovi budi in uz teen

Još vijesti