Slika nije pronađena
Jeste li ikada imali osjećaj da vam nedostaje dio vas? Jeste li ikada imali osjećaj da vam je desni dio srca potamnio? Jeste li se ikada osjećali napušteno od strane svoje druge polovice? Jeste li? 

Ako jeste, razumjet ćete o čemu pišem. Naime, upravo se tako trenutno osjećam. 

Kao prazna kutija crvenog Marlbora, odbačena uz klupicu u parku, ispražnjena, koja je nekoć nekome predstavljala veselje, uzbuđenje i mir, sada odbačena leži uz klupicu na kojoj je bivši vlasnik popušio zadnju cigaretu iz kutije, uvukao i ispuhnuo zadnji dim, uživao zadnji užitak te večeri. I otišao. I nestao u magli parka. Napustio svijet koji ga je poznavao. 

Prolazi treći mjesec od kad si nestao. Gdje si? Nikada nisi bio toliko dugo odsutan. Ali nema potrebe da ističem očito, zar ne? Znam. 

Znam da imaš svoje razloge, i iako ih ne znam, vjeruj mi da ih poštujem. Poštujem tebe, cijenim trenutke koje si proveo uz mene, sretna sam što sam te usrećivala, i želim to opet raditi. Ali evo nas opet na isticanju očitog. 

Oh, dječače moj, koliko si odsutan, toliko si prisutan. Nema te ovdje, a svejedno si ovdje tek u tolikoj mjeri da zabraniš ikome drugome da bude ovdje. Znaš da je ovdje tvoje mjesto. Oduvijek si to znao. Zašto ga sada ostavljaš praznim? Ne boj se mraka. Ova tmina nestaje tvojom pojavom. Ti si izvor svijetla desne strane. 
U lijevoj počivaš od šesnaestog, znaš i to, zar ne? Oh da, znaš, jako dobro ti to znaš. Lijeva je rezervirana za lijepe stvari u životu. 
Dječače, ti vladaš lijevom stranom. I dok desna čezne za ponovnim svijetlom, ti se igraš skrivanja više sam sa sobom nego sa mnom. Dokad će trajati ova igra? Crna je kraljica umornija od svih pijuna, pa čak i od lovca. Ne može više braniti kralja. Ponestaje joj snage. Sada se bori sama sa sobom i tapka u mraku. Nestalo je svijetla na šahovskoj ploči desne strane. Sva se polja sada čine crnima. I ne vidi se kralj, koji je zadužen za svijetlo. Vidiš li? Ni ja.

Oh, dječače, pogledaj opet u mene i shvati opet sve bez riječi. Osjeti otkucaje, sada su usklađeni s tvojima…kucaju na pola, baš kao i tvoji. Podijelimo ih?

D.S.

pola srca praznina

Još vijesti