Slika nije pronađena

Svima nam je čišćenje sobe prava noćna mora, a kada se sjetimo da je vrijeme za čišćenje sobe – mrak nam padne na oči! Ni ja nevolim čistiti svoju sobu i zato sam vam odlučila pomoći! U ovih 5 koraka pomoći ću vam da spremanje sobe postane mnogo brže i jednostavnije.

1.STVORITE ATOSFERU!

Prva stvar koje meni osobno jako pomaže kod dosadnog spremanja sobe je kad si namjestim ugođaj u kojem mi je najugodnije čistiti. Prvo obavezno otvorim prozor da mi se soba prozrači dok je čistim, a onda si upalim muziku tako da uživam i pjevušim dok čistim. Vjerujte mi – s muzikom je sve lakše!

2. SLOŽITE KREVET!

Kada neznate odakle početi – složite svoj krevet! Kad složite krevet soba će vam već izgledati mnogo, mnogo bolje i bit će vam lakše nastaviti dalje.

3.POSLOŽITE SVU ODJEĆU!

Idući je korak složiti svu odjeću. Neznam kako kod vas, ali kod mene uvijek bude robe posvuda kad je soba u neredu. Najlakše ćete posložiti odjeću tako da je razvrstate po hrpama. Prva hrpa neka bude “odjeća za pranje”, a druga “čista odjeća”. Čistu odjeću složite i spremite u ormar, a sa prljavom znate što učiniti (nadam se)!

4. OČISTITE RADNI PROSTOR!

Čist stol je idući cilj. Maknite sa stola sve što na njemu ne treba biti,stavite sve na svoje mjesto. Stvari koje su suvišne bacite, a nakon toga ga dobro pobrišite nekim sredstvom za čišćenje i na njega stavite samo ono što vam je stvarno potrebno da bude na njemu (čaša sa olovkama, laptop, možda neka dekoracija koju tamo držite).

5. ZAVRŠNI POSLOVI

Zadnjih nekoliko stvarčica koje je potrebno napraviti je usisati sobu, pobrisati prašinu i iznijeti smeće iz sobe. Nakon toga upalite neki lijepu mirisnu svijeću ili našpricajte sobu nekim ljepim osvježivačem prostora i to je to! Sada uživajte u svojoj čistoj i mirisnoj sobi!


BONUS SAVJET:

Ako ste lijenčine poput mene i jako vam je teško natjerati se da krenete čisititi sobu, predlažem da na Youtube-u pogledate video snimke u kojima drugi čiste svoje sobe. Mene takvi filmići stvarno uvijek potaknu i inspiriraju da i ja očistim svoju sobu, pogotovo kad vidim ono 'Before' i 'After'.


Lara <3
Foto: sxc.hu

teen novinar