Šminkanje

Problem koji posebno može biti izražen ljeti. Staviš šminku na lice i sve izgleda super, ali kada se za par sati pogledaš u ogledalo, više nije tako super. Izgleda kao da se nisi našminkala i pola toga ti je misteriozno nestalo s lica.

Nije normalno da ti šminka kroz par sati nestane s lica i da izgleda kao ju nisi niti stavila. To je znak da nešto radiš pogrešno. Pitanje je samo što. Postoji nekoliko mogućih odgovora, a jedan od njih bi se mogao odnositi i na tebe. Nekada jednostavno stavljamo šminku na pogrešan način, a nekada je i krivac neka naša svakodnevna navika. Ako i tebi šminka na licu ne izdrži predugo, evo što mogu biti krivci.

1.Naslanjaš se često na svoju ruku
Bilo da se nasloniš s bradom ili se cijelim licem nasloniš na ruku i to radiš često kroz dan, može biti razlog zašto ti se šminka tako brzo skinula. Najbolje je kroz dan što manje dirati lice rukama, imala na njemu šminku ili ne.

2.Ruž stavljaš preko balzama za usne
Ako ti ruž nikako da ostane na usnama to je možda zato jer si ga stavila preko labela ili si cijelo lice, uključujući i usne, namazala kremom. U redu je staviti balzam na usne dok se šminkaš, ali kada kreneš njih šminkati, prije skini ostatke balzama pa tek onda stavljaj ruž.

Slika nije pronađena Korak koji vjerojatno preskačeš prilikom šminkanja, a koji čini veliku razliku

3.Imaš masno lice i ne koristiš proizvode za taj tip lica
Oni koji imaju masnu kožu će imati puno više izražen ovaj problem. Njima će šminka nestajati s lica još brže nego drugima. Pogotovo ako nisu niti svjesni da imaju masnu kožu i ne koriste šminku i tehnike za svoj tip kože.

4.Koristiš šminku kojoj je istekao rok trajanja
Kada šminki istekne rok trajanja ona će i dalje izgledati isto, neće uvijek promijeniti boju ili se dogoditi nešto čudno što ćeš primijetiti, ali može utjecati na to koliko će dugo izdržati na koži. Kada je prestara boje na koži mogu postati manje intenzivne i brže će nestati s tvog lica.

5.Uznojila si se
Nekada niti nisi ti kriva nego vremenski uvjeti. Pogotovo kada su ljeti temperature preko 30 stupnjeva, a ti si vani. Čak i ako su večernji sati, vani je i dalje jako toplo i to može utjecati na tvoju šminku. Zato je ljeti najbolje nositi minimalnu šminku da ne izgledaš čudno ako ti se tijekom dana rastopi na licu ili djelomično nestane.

6.Ne koristiš primer
Primeri i sprej za setiranje mogu pomoći. Neki kažu da ovi proizvodi ne rade baš ništa, ali to može biti i zato što ne koristiš neke dobre ili opet – koristiš krive s obzirom na svoj tip kože.

Maskara Drogerijska maskara koja ima preko 10.000 pozitivnih recenzija

7.Popravljaš kroz dan šminku tako da staviš još malo pudera u kamenu na lice
Kada imamo prištić ili nam se koža brzo počne mastiti i previše sjajiti, najlakše je rješenje tijekom dana sve dodatno setirati puderom u kamenu. Loša ideja. Ako kreneš s kistom tapkati po licu kroz dan, samo ćeš dodatno obrisati ono što ti je od šminke ostalo i prekriti ga novim slojem pudera. Što znači da se stvari poput rumenila ili konture mogu izgubiti.

8.Ne pričekaš da ti se krema prije šminkanja upije dobro u kožu
Uvijek se preporučuje da prije šminkanja daš koži hidratacije, da staviš kremu, serum, što god, samo da ne bude suha, jer tako će puder bolje sjesti. I to i je istina, ali kada staviš proizvode za njegu kože, trebala bi pričekati kojih 5-10 minuta da se oni upiju dobro u kožu i tek onda stavljati šminku. Tako će ti šminka dulje izdržati na licu.

šminka šminkanje ne ostaje na koži nestaje s lica greške kako to popraviti dugotrajna šminka

Još vijesti