Slika nije pronađena

Proveli smo godine usavršavajući svoju šminku i otkrivajući koje boje i tehnike najbolje pristaju našem licu, no mnogi od nas muku muče s nanošenjem šminke koja će biti besprijekorna cijeli dan i noć. Postoji jedan proizvod koji se često zanemaruje prilikom šminkanja, a ključni je faktor u postizanju savršenog i dugotrajnog make upa.
 

Puder, bronzer, sjenilo, maskara, ruž – svi znamo osnovni redoslijed nanošenja šminke, ali često zaboravljamo posljednji, ali ne i manje važni korak. Kada se spremamo za izlazak i gotovi smo sa šminkanjem, obično budemo zadovoljni sat-dva, a onda se šminka krene topiti. Razlog tomu jest što često zaboravljamo koristiti onaj proizvod koji će šminku učiniti otpornijom, a to je fiksator.

Fiksator je kozmetički proizvod koji dolazi u spreju ili aerosolu i koji, baš kao što samo ime kaže, fiksira šminku. Postoje različiti fiksatori na tržištu, u različitim cjenovnim kategorijama i s različitim funkcijama, ali svaki od njih je stvoren kako bi bio idealan posljednji korak u šminkanju. Jedna od korisnih stvari kod fiksatora jest da u trenutku može popraviti šminku. Svi kojima se bar jednom desilo da su pretjerali s puderom znaju kako šminka nakon takvog poteza izgleda teško, a koža umjetno i suho. Fiksator rješava taj problem i također pomaže da šminka izgleda bolje 'izblendano', što licu daje retuširani efekt. Naravno, uz to postoje i mnoge druge funkcije ovog magičnog proizvoda. 
 

Za početak, postoje fiksatori koji daju mat efekt koži i koji će osigurati da ti šminka traje cijeli dan ili noć, neovisno o znojenju ili toplini. Ovakav je fiksator idealan za osobe s masnom kožom, a neki make up stručnjaci savjetuju kako se sprej može nanijeti i prije i poslije šminkanja, za kožu na kojoj se make up vrlo brzo topi. Ekstra savjet: priprema je pola posla! Stoga, ako ste se prepoznali u ovim problemima, potražite i primer s mat efektom za dodatnu sigurnost i dugotrajnost.

 

S druge strane, ako vam je koža suha i ne želite mat efekt, potražite fiksatore koji daju sjaj vašoj koži. Neki fiksatori ovog tipa imaju svjetlucave mikročestice i ostale sastojke koji pomažu da vaša koža izgledala hidratizirano i svježe. Ekstra savjet: za posebno luminoznu kožu prvo nanesite fiksator, a tek onda na poluvlažno lice dodajte highlighter na uobičajena mjesta – vrhove jagodica, duž nosa i u unutarnje kutove očiju. Zbog vlažnosti kože highlighter će se bolje primiti i izgledat ćete sjajno. Doslovno.

Nadamo se kako će vam ovi savjeti pomoći kako bi vam ubuduće šminka izgledala besprijekorno i trajala duže no ikada prije.


M.B.

Foto: Shutterstock - djile /Giphy

Pogledajte još:

Najkompliciraniji dio šminkanja: Sve tajne i trikovi nanošenja tuša na oči koje trebaš znati

Od 28 kn do 295 kn: Naša top lista najboljih korektora koji trenutno postoje

Trik profića: Čovjek koji šminka Gigi i Rihannu otkrio kako da ti tekući puder izgleda najsavršenije ikad

šminkanje makeup bitan korak fiksator

Još vijesti